Όπου φύγει... φύγει οι αδειούχοι του Αυγούστου: 100% πληρότητα στα πλοία, γεμάτα τα ΚΤΕΛ

Image
ΚΑΡΑΒΙ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου φτάνει στην κορύφωσή της, με τους ταξιδιώτες να... εγκαταλείπουν τις πόλεις κατά χιλιάδες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, με την πληρότητα στα πλοία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να φτάνει το 100%. Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία, με δημοφιλείς προορισμούς την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Τα δρομολόγια των πλοίων

Από το λιμάνι του Πειραιά ήταν προγραμματισμένα 62 δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς. Τα 37 είναι για Αργοσαρωνικό και τα υπόλοιπα για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη. Από το λιμάνι της Ραφήνας 9 απόπλοι πλοίων και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 δρομολόγια.

Την Παρασκευή 4/8, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη 23 δρομολόγια με 27.652 επιβάτες και 5.436 οχήματα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 42 δρομολόγια με 9.316 επιβάτες με 1112 οχήματα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, αναχώρησαν χθες 11 πλοία με 2962 επιβάτες και 859 οχήματα, ενώ από τον λιμένα της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια με 8.561 επιβάτες και 2086 οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες πρέπει να βρίσκονται μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση των πλοίων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά την επιβίβαση. Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει αυξημένα μέτρα, προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Μεγάλη κίνηση στην Εθνική Οδό

Η κίνηση στην Εθνική Oδό Αθηνών – Κορίνθου ήταν πολύ αυξημένη νωρίτερα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μετακινούνται με μικροκαθυστερήσεις στα διόδια της Ελευσίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών είναι πυκνή η ροή των οχημάτων, χωρίς επίσης ιδιαίτερα προβλήματα για τους οδηγούς.

Οι εκτιμήσεις ωστόσο είναι ότι στο ρεύμα εξόδου Αθηνών – Κορίνθου στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθεί το κυκλοφοριακό φορτίο.

Γεμάτα τα ΚΤΕΛ

Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία. Έξτρα δρομολόγια έχουν προβλεφθεί στα ΚΤΕΛ λόγω της αυξημένης ζήτησης και συνιστάται σε όσους ταξιδέψουν να έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου. Αρκετοί επιλέγουν τo ΚΤΕΛ, γιατί είναι ακόμη ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης.