Απάντηση Γεωργιάδη στους επικριτές του: Ο ασθενής στο Παπαγεωργίου μας παρακάλεσε να κάνει δήλωση

Image
γ
Συντάκτης
Newsroom

 

Για την πρεμιέρα των απογευματινών χειρουργείων μίλησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

“Υπάρχει μια αίτηση από κάποιους γιατρούς να κάνουν και απογευματινή βάρδια PET SCAN στο Νοσοκομείο Ηρακλείου και εξετάζουμε αν αυτό μπορεί να γίνει δεκτό”.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για την φωτογραφία που έβγαλε με τον ασθενή που χειρουργήθηκε πρώτος σε απογευματινό χειρουργείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο ίδιος ο ασθενής ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του.

“Όταν έφτασα εγώ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενημερώθηκα ότι ο ίδιος ο ασθενής μας παρακάλεσε να πάμε επάνω για να μας δει και μετά ο ίδιος ο ασθενής ζήτησε να κάνει δήλωση. Ρώτησα αν είναι σίγουρος και μου είπαν ''μάλιστα''. Λέτε να έφερνα εγώ τις κάμερες πάνω από έναν ασθενή;”.

“Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σωστό ότι το έκανα, αφού ήταν με την συναίνεση του ασθενούς και είναι μια φωτογραφία και ένα βίντεο που θα μείνει στην Ιστορία του ΕΣΥ”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

“Ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων ανά νοσοκομείο, ακόμη και ανά κλινική, θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους πολίτες μέσω του site του Υπουργείου και θα ξέρουν όλοι οι πολίτες την κατάσταση. Αν μια κλινική μειώσει τα πρωινά χειρουργεία θα χάσει το δικαίωμα να κάνει απογευματινά χειρουργεία”, είπε επίσης αναφερόμενος στην διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του μέτρου.

“Με τα απογευματινά χειρουργεία δώσαμε την δυνατότητα στον ασθενή που περιμένει, να μην πληρώσει πενταπλάσια σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά να κάνει με κόστος στο ένα πέμπτο, την επέμβαση στον γιατρό και στο δημόσιο νοσοκομείο που ο ίδιος ήθελε. Μας κατηγορούν για αυτό; Όποιος είναι κατά των απογευματινών χειρουργείων είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι το αντίθετο, όπως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση»”, επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

“Ο ασθενής που χειρουργήθηκε είπε ευχαριστώ Yπουργέ που μου δώσατε αυτήν την επιλογή, να πάει στο νοσοκομεΊο που ήθελε, στον χειρουργό που ήθελε, με το 1/5 των χρημάτων”, τόνισε αναφερόμενος στο χθεσινό ασθενή στο Παπαγεωργίου που φωτογραφήθηκε μαζί του.