Πλησιάζει το τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ - Πώς θα πληρώνουν οι επιβάτες

Image
ΕΛΛΑΔΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Να βάλει τέλος στα χάρτινα εισιτήρια θέλει του Υπουργείο Μεταφορών που ετοιμάζει έναν νέο τρόπο πληρωμής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η σταδιακή απόσυρση του χάρτινου εισιτηρίου θα βοηθήσει στο να μειωθεί το φαινόμενο των «τζαμπατζήδων». Πλέον οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα App το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν μέσω της εφαρμογής με την τεχνολογία του NFC. Με λίγα λόγια αντί για το εισιτήριο, θα περνάνε από ειδικό σημείο το κινητό τους και τότε θα ανοίγουν οι μπάρες του μετρό.

 

Προς απόσυρση το χάρτινο εισιτήριο και στα λεωφορεία

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, τόνισε για την επικείμενη κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου ότι «για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου».

Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο ήταν μονόδρομος να γίνει καθώς οι στάσεις των λεωφορείων είναι πολλές και είναι πρακτικά αδύνατο να τοποθετηθούν μηχανήματα για την αγορά εισιτηρίων σε κάθε μια από αυτές.

«Στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις.

Επομένως είναι πολύ θετικό – όπως είπαμε – ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο», ήταν τα λόγια του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και όταν εφαρμοστεί το μέτρο, τα χάρτινα εισιτήρια θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, αλλά εκτιμάται ότι η χρήση τους θα μειωθεί σημαντικά.