Το Facebook και το Instagram θα επαναφέρουν τον Τραμπ

Image
Τραμπ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, πρόκειται να επιτρέψει στον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες όταν λήξει ο αποκλεισμός του σε λίγες εβδομάδες.

Το κοινό «θα είναι σε θέση να ακούει αυτά που λένε οι πολιτικοί», εξηγεί σε δήλωση ο Νικ Κλεγκ, υπεύθυνος διεθνών ζητημάτων για την Meta.

Ο Τραμπ είχε αποκλειστεί επ’αόριστον από τα δύο κοινωνικά δίκτυα μετά την εισβολή των οπαδών του στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και τα θετικά σχόλια που έκανε για αυτήν. Για τον ίδιο λόγο και τη ρητορική μίσους που εξέπεμπε είχε αποκλειστεί και από το Twitter.

Η απαγόρευση του Τραμπ, προσθέτει ακόμη ο Κλεγκ, «ήταν μια απόφαση που ελήφθη κατ’εξαίρεση σε εξαιρετικές περιστάσεις». Η εξέταση του ζητήματος βρήκε όμως ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ δεν είναι πλέον σοβαρός κίνδυνος.

Ωστόσο, οι παραβιάσεις των κανόνων από τον Τραμπ τον βάζουν σε ένα είδος επιτήρησης, οπότε, αν τιμωρηθεί στο μέλλον, οι ποινές θα είναι αυξημένες.

Η απόφαση για την αποκατάσταση του Τραμπ είναι της Meta, αναφέρει το BBC, και δεν έχει καμία σχέση το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο συνέστησε η Meta για να ελέγχει αυτού του είδους τους αποκλεισμούς.

Μετά την αποπομπή του από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Τραμπ είχε φτιάξει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, με μόλις πέντε εκατ. χρήστες έναντι των τριών δισ. του Facebook. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το Facebook «έχει χάσει δισεκατομμύρια δολάρια» από τον αποκλεισμό του...