Δωρεάν σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής

Image
DIGITAL
Συντάκτης
Newsroom

 

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους ξεκινάει τα δια ζώσης σεμινάρια, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π.«Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. Η πρόσβαση είναι ανοικτή, για όλους τους Δημότες ΔΩΡΕΑΝ και αφορά τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Τα δια ζώσης σεμινάρια ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 από τα Μέγαρα,  στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων. Το πρόγραμμα των συναντήσεων συνεχίζεται ως εξής:

•             Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 6:30μ.μ.,στοΔημαρχείο Παλλήνης, επί της οδού  Φειδιππίδου 25Α, με θέμα «Βασικές δεξιότητες στο Διαδίκτυο».

•             Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 7:00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, με θέμα: «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου».

•             Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ.,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, με θέμα: «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου».

•             Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 6:00 μ.μ., στονΠολυχώροτου Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 &Αρτέμιδος),με θέμα: «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου».

•             Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, με θέμα «Αξιοποίηση Ψηφιακών Υπηρεσιών».

•             Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 7:00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, με θέμα: «Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών».

•             Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, με θέμα: «Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών».

•             Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 6:00 μ.μ., στονΠολυχώροτου Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 &Αρτέμιδος),με θέμα: «Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών».

Επίσης, άλλοι Δήμοι που θα ξεκινήσουν σύντομα τη δράση, με βάση την εκδήλωση ενδιαφέρεοντος είναι: Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Καλλιθέας, Παπάγου – Χολαργού, Καισαριανής, Περιστερίου, Ηρακλείου, Λυκόβρυσης, Φυλής, Ζωγράφου κ.ά. Χαρακτηριστικά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ξεκινάει τη δράση από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου σε εβδομαδιαία βάση, ως τις 2 Νοεμβρίου 2022.

Από την Περιφέρεια Αττικής, συνεργάτες της δράσης υλοποιούν τα σεμινάρια με βάση την επιλογή της κάθε θεματικής ενότητας.Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

  1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου

  2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών

  4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)

  5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)

  6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο

  7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών

  8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

•             Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των Δημοτών σε θέματα διαδικτύου.

•             Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες, επιδιώκοντας να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο.».