Φειδίας Παναγιώτου: Οργάνωσε διαδήλωση μαθητών κατά της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία και πήγε μόνος του (video)

Image
φειδιας
Συντάκτης
Newsroom

 

Αντιδράσεις με την απόφαση του Κύπριου ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου, που κάλεσε τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σχολείων να διαδηλώσουν σήμερα (22.10.2024) για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής στις φετινές εκλογές, για να δείξει την αντίδρασή του στην απόφαση κατά της χρήσης των κινητών, επισκέφθηκε χθες διάφορα σχολεία στην Λευκωσία, ζητώντας από τους μαθητές να διαδηλώσουν μαζί του, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

Ο ευρωβουλευτής ζήτησε από τους μαθητές να φύγουν την τελευταία ώρα από το μάθημα και να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας. Το αποτέλεσμα… να πάει μόνος του μαζί με 4-5 φίλους του αφού κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκλησή του.

Το υπουργείο Παιδείας είχε προειδοποιήσει μαθητές και γονείς ότι όσοι φύγουν από την τελευταία ώρα του μαθήματος, θα πάρουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Με την απόφαση του Φειδία Παναγιώτου για την διοργάνωση της διαδήλωσης, πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου και γονείς τον κατέκριναν, λέγοντας πως δεν θέλει να απαγορευτεί η χρήση των κινητών τηλεφώνων γιατί οι μαθητές είναι το κοινό που παρακολουθεί τα βίντεο που ανεβάζει στα social media.

Πέρα από αυτό, δέχθηκε κριτική για το γεγονός πως απουσιάζει από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου και συνεπώς και από πολύ σημαντικές ψηφοφορίες για να παραμείνει στην Κύπρο και να οργανώσει την αποτυχημένη εν τέλει διαδήλωση μαθητών.