Δημοσκόπηση Alco: Τον Μητσοτάκη εμπιστεύεται ο κόσμος για Πρωθυπουργό

Image
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα περιέχει και το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Στο πρώτο μέρος που παρουσιάστηκε χθες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ ανεβαίνει στο 25%.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης άνοδο στο 15,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στο 6,5% και αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο 15,3%.

Στο β' μέρος εξηγείται η εικόνα της πρόθεσης ψήφου: Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61%, καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά, καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση, 4% προς το ΚΚΕ.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν τρεις στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Στο γενικό κοινό με αυθόρμητες απαντήσεις, o Κ. Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως Πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27%, έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Alco: Οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, η πεντάδα των Υπουργών της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

Δένδιας: 26%
Πιερρακάκης: 13%
Γεωργιάδης: 7%
Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
Κανένας απαντά το 51%.

Η κατάταξη παραμένει ίδια και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, με τον κ. Δένδια να είναι πρώτος με 48%.

Οι μισοί ερωτηθέντες απαντούν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».

Τέλος, το 75% θεωρεί ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, έναντι 11% που απαντούν αρνητικά και 14% που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.