Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την έκθεση "Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας" στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Image
ΣΑΚ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε απόψε την έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας», η οποία πραγματοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων.

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για δύο σημαντικές επετείους, τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά την πτώση της χούντας.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «Εκτίθενται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, καθώς και σχέδια και κατασκευές από τις μόνιμες συλλογές του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, που αντανακλούν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, τις μνήμες, τα βιώματα και τα σύμβολα δύσκολων και σκληρών εποχών. Εποχών που διαμορφώθηκαν από την καταπίεση και τη βία, αλλά και την αντίσταση, τη γενναιότητα, την προσμονή της ελπίδας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και αποκατάσταση της δημοκρατίας και τελικά τη δικαίωση».

Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Εξέφρασε, επίσης, την χαρά της γιατί, όπως είπε, «σ' αυτήν την υποβλητική συμπαράθεση έργων παλαιότερων και νέων καλλιτεχνών αναπτύσσεται ένας γόνιμος διάλογος, βασικό συστατικό της δημοκρατίας, στον οποίο συμπλέκονται εμπειρίες και καταστάσεις του παρελθόντος με ερωτήματα και προβληματισμούς του παρόντος».

Κλείνοντας, συνεχάρη θερμά όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της έκθεσης, παρουσιάζοντας στο κοινό δημιουργίες που δεν έχουν μόνο καλλιτεχνική αλλά και ιστορική σημασία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.