Πρώην οικονομικός διευθυντής ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει να κάνει το κόμμα και τα Mέσα του Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία

Image
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σκοπό να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» κατήγγειλε ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, ισχυριζόμενος, μάλιστα, πως ο έκπτωτος Πρόεδρος του είχε μιλήσει για αξιοποίηση του κτηρίου της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στο Attica TV, ο Θύμιος Γεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος έχει 4,5 εκατομμύρια χρηματοδότηση και 1,5 εκατομμύριο αμοιβές εργαζομένων και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι στο κόμμα συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο;

Όχι μόνο ενημέρωσα την Κεντρική Επιτροπή, αλλά έθεσα και ερώτημα. Ρώτησα ευθέως αν αυτά που ακούγονται και γράφονται για αξιοποίηση της Κουμουνδούρου είναι αληθή. Μόνο η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μου είπε ότι πρόκειται για διαδόσεις. Επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Υπάρχει άλλου τύπου σχέδιο, μετατροπής του κόμματος και των Μέσων σε ιδιωτική ΙΚΕ. Εκεί εντάσσεται όλη η πολιτική που ακολούθησε ο Κασσελάκης, με διώξεις, με bullying που έχει γίνει, όχι μόνο στην κυρία Νοτοπούλου... Πάμπολλες φορές έχει πει ακόμα και μέσα στην Πολιτική Γραμματεία: “οποιανού δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει”».

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν μαύρα ταμεία ή μεγάλα ανοίγματα επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα. «Προφανώς και δεν υπήρχαν μαύρα χρήματα. Μαύρα εννοούμε ότι κάποια στιγμή έχεις κάποια συναλλαγή με το σύστημα, με αυτούς που κάνουν «δουλίτσες». Ποτέ δεν έκαναν «δουλίτσες» οι άνθρωποι αυτοί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλήρωτες υποχρεώσεις πάντα υπάρχουν, με τη μορφή των ανοιχτών υπολοίπων.

Εκτός από το γεγονός που είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία τραπεζική οφειλή, αυτό που παραδόθηκε στις 31/12 ήταν ένα υπόλοιπο 1.886.000 ευρώ, ανοιχτό υπόλοιπο. Όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν στις 400.000, προσαυξήθηκε το υπόλοιπο κατά 1.400.000. Τα ταμειακά διαθέσιμα, όμως, ήταν 1.200.000, όταν την προηγούμενη χρονιά ήταν 9.000 ευρώ.

Ο Κασσελάκης έρχεται και λέει “μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση και εκεί που ήταν 8 εκατομμύρια είναι στα 4,5 εκατομμύρια”. “Πώς μπορώ να πληρώσω, Αυγή, Κόκκινο, κόμμα;”. Εγώ λέω το εξής απλό: Ξέρετε το κόμμα, όταν το παρέλαβε ο Τσίπρας, η κρατική χρηματοδότηση δεν ήταν καν 3 εκατομμύρια ευρώ. Πώς λειτουργούσαν και η Αυγή και το Κόκκινο και το κόμμα; Λειτουργούσαν σαν Α.Ε και δεν είχαμε θεαματικές διαφορές στην ανάπτυξη και τις ακροαματικότητες. Στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, που δημοσιεύθηκαν 31/7, η μισθοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του κ. Τσίπρα μέχρι όταν την παρέδωσε, ήταν 1,5 εκατομμύριο. Η αντίστοιχη της ΝΔ ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια».