Μητσοτάκης: Μείωση 50% στις απώλειες ΦΠΑ – Αλλαγές που "στην Ελλάδα δεν γίνονταν"

Image
μητσοτακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα social media σημειώνει ότι η Ελλάδα κατέγραψε σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής συναλλαγών myDATA, και η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία συμβάλλουν τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και στην ενίσχυση της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόνο για το 2022, οι μεταρρυθμίσεις αυτές οδήγησαν σε ένα επιπλέον κέρδος για το Δημόσιο της τάξης των 3 δισ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, αυτή η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί παράλληλα μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Εθνική Άμυνα. Με τα συγκεκριμένα μέτρα, η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται και εξασφαλίζοντας καλύτερη οικονομική διαχείριση.

«Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή», ανέφερε κλείνοντας την ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιμένει στη μάχη για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη οικονομία.