Δημοσκόπηση Alco: 4ο κόμμα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Image
α
Συντάκτης
Newsroom

 

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει η νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε ο ALPHA. Ταυτόχρονα έχει ενδιαφέροντα ευρήματα για τις εσωκομματικές διαδικασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα της Alco που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωστής Παναγόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Αντώνη Σρόιτερ, διενεργήθηκε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ αλλά και μετά την θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκπαραθυρώθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το δείγμα της έρευνας, ήταν το κλασικό, 1.000 ατόμων, μαζί με ένα πρόσθετο δείγμα 700 δυνητικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% με άνετο προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων αν και πεσμένη από το 28,3% των ευρωεκλογών. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα ανεβάζοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας 13,2%. Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9,9%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,7%, Νίκη 3,8%, Πλεύση 3,3%, Φωνή Λογικής 3,4%.