Τασούλας: Μομφή κατά Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά – Αποκλείεται από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής (video)

Image
αυγενακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Την ποινή της μομφής κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, επέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν λίγη ώρα στη Βουλή.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για αποφάσεις που είναι απαραίτητο να ληφθούν «προκειμένου να προασπίσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου», ενώ χαρακτήρισε την εν λόγω συμπεριφορά του πρώην Υπουργού «απαράδεκτη».

Ο ίδιος ζήτησε να δει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος του έδωσε εξηγήσεις και στη συνέχεια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. «Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του», είπε και ανακοίνωσε ότι εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, και το άρθρο 77 του κανονισμού της Βουλής, όπου αναφέρεται ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά ενός βουλευτού αποτελεί καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, είναι αναγκασμένος να επιβάλλει στοιχειωδώς στον κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.