Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ανδρουλάκης - Ξεκίνησε η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Image
Ανδρουλάκης
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Πριν την έναρξη υπήρξαν διαβουλεύσεις και μάλιστα σε υψηλούς τόνους για τη σύνθεση του προεδρείου. Στο ξενοδοχείο Κάραβελ έχουν συγκεντρωθεί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Πρόκειται για καταστατική πρόβλεψη που αναφέρει ότι μπορούν να συμμετάσχουν Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών καθώς και εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων, των παραγωγικών τάξεων, της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο οι αμφισβητίες Ανδρουλάκη μιλάνε για «κλακαδόρους» με στόχο την επίδειξη δύναμης και το κλίμα μυρίζει... μπαρούτι.

Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα προτείνει προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο, νωρίτερα δηλαδή από την πρόταση Δούκα για 3 και 10 Νοεμβρίου. Δεν αποκλείονται, ωστόσο, οι εκπλήξεις καθώς ουδείς πραγματικά – πλην 2-3 στενών του συνεργατών – δεν γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα Ανδρουλάκη. Οι αμφισβητίες του θα συναινέσουν σε όποια ημερομηνία πάντως, αρκεί να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που πρώτος έθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, την επαύριο των ευρωεκλογή, δηλαδή εντός του έτους.

 Ένα ερώτημα είναι εάν ο κ. Ανδρουλάκης θα προτείνει να προηγηθεί Πολιτική Συνδιάσκεψη με ουσιαστική συζήτηση για το αύριο του ΠΑΣΟΚ ή θα αρκεστεί σε μια πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση στις 3 Σεπτέμβρη. Ο ίδιος, πάντως, κλείνοντας την θυελλώδη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει για αξιολόγηση πρώτα των πολιτικών και μετά των προσώπων, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα συμπεριλάβει τις εισηγήσεις των στελεχών στην τελική του πρόταση ως προς τον οδικό χάρτη.