Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Κασσελάκη - Τσίπρα: Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος νέα διάσπαση

Image
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε δίνη κομματικού "εμφυλίου" μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δύο διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε από την Αμερική, στην οποία βρίσκεται, ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, στην πρώτη ανάρτησή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσε τον πρώην Πρωθυπουργό να σταματήσει να τον υπονομεύει και να αναλάβει εκείνος αν θέλει το κόμμα, στη συνέχεια την κατέβασε ενώ στη δεύτερη ανάρτηση σβήστηκε η λέξη υπονόμευση και αντικαταστάθηκε με την λέξη παιχνίδια…

"Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκτενή δεύτερη ανάρτησή του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε προηγηθεί η απάντηση κύκλων του Αλέξη Τσίπρα στη διαρροή από την Κουμουνδούρου ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Κασσελάκη για οικονομική ενίσχυση της "Αυγής".

"Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή; Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;", ρωτά ο κ. Κασσελάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία" και σημειώνει προς τον πρώην πρωθυπουργό: "Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια".

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι προτιμά να είναι "στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο", ενώ ολοκληρώνει την παρέμβαση του με την αναφορά "Αλέξη, πάμε;".

Η ανακοίνωση των κύκλων Τσίπρα:

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Διονύσης Τεμπονέρας: Ο ίδιος ο Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ερωτηθείς αν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου θα υπάρξει κάποια κίνηση αμφισβήτησης, ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την επιστολή των «87», ο κ. Τεμπονέρας τόνισε: «Φοβάμαι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για αδυναμία ανάγνωσης του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρει το κύριο μερίδιο ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θύμιος Γεωργόπουλος (πρώην Γενικός Διευθυντής ΣΥΡΙΖΑ): Ήξεις - αφίξεις ο Κασσελάκης, δεν αντέχει την κριτική

«Αυτές οι εξελίξεις είναι αυτοκαταστροφικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουμε μπουρλότο», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «στην αριστερά υπάρχει μία κουλτούρα, η οποία λέει ότι έχουμε πολύ εύκολη την κριτική, ενίοτε και την πολεμική αλλά έχουμε και την αυτοκριτική. Ο κ. Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική, δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη. Μου δίνει την εντύπωση ότι δεν κατάλαβε ποιανού κόμματος ήρθε να ηγηθεί».

«Ο κ. Κασσελάκης μου έδινε πάντα την εντύπωση του ανθρώπου που είχε ένα σλόγκαν: Θεέ μου βοήθαμε από την κριτική γιατί από την αυτοκριτική ξέρω να προφυλάσσομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει

Προσφυγή στη βάση του κόμματος, τα μέλη και τους φίλους ζήτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι η βάση θα πρέπει να μιλήσει για όλα. «Οφείλει να οδηγήσει τον χώρο, την παράταξη, να αποφασίσει για όλα τα γεγονότα. Ο ίδιος θέτει ζήτημα, δεν το θέτω εγώ», ανέφερε σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. «Μου φάνηκε παραληρηματικό», είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτό που δεν ερμηνεύονται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να παίζουμε με αναρτήσεις από τις ΗΠΑ για την τύχη αυτού του κόμματος. Απαιτείται σοβαρότητα» τόνισε.