Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη – Επιστροφή στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή (video)

Image
μητσοτακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης για επιστροφή στις…ρίζες. Επικαλέστηκε, δε, όπως και στη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου τη στρατηγική του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου να επισημάνει ότι η λογική της διεύρυνσης θα συνεχιστεί.

"Θα έλεγα σε αυτούς τους καλοπροαίρετους σχολιαστές ότι θα έβλεπα πολύ θετικά μία συζήτηση επιστροφών στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή…Έλεγε ότι τον ενδιαφέρει να δίνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και αυτή οραματίστηκα… Αυτή τη στρατηγική έχει δώσει ποσοστά του 40% στη Νέα Δημοκρατία και αυτοδύναμες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Είναι μία συνταγή που άνοιξε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η Νέα Δημοκρατία να γυρίσει σε λογικές περιχαράκωσης, τις οποίες πλήρωσε με ποσοστά πολύ χαμηλά. Δε θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Πόσο μάλλον όταν αυτή η στρατηγική είναι δοκιμασμένη σε εθνικές κάλπες…", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κοντά στα 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη ευάλωτων ομάδων»

Κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης με πολιτική και ηθική νομιμοποίηση χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την επιβολή έκτακτης φορολογίας ύψους 33% στα «πολύ υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία δίκαιη απόφαση λόγω των πολύ υψηλών κερδών ως αποτέλεσμα σημαντικών αλλαγών στην διεθνή αγορά πετρελαιοειδών. Τα έσοδα, που αναμένεται να είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα του 2022, κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη του Προϋπολογισμού και ασφαλώς στη στήριξη ευάλωτων ομάδων στο τέλος του έτους και δη εκείνων των χαμηλοσυνταξιούχων, που δεν έχουν δει αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που ξεκαθάρισε πως «δεν δημεύουμε τα κέρδη και δεν τιμωρούμε την επιχειρηματικότητα».

«Καρφί» Μητσοτάκη: Η Κεντροαριστερά έχει περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου σχολίασε και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά λέγοντας πως έχει περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι σημαντικό για κάθε κυβέρνηση να έχει απέναντί της μια σοβαρή αντιπολίτευση που να αντιπροτείνει σχέδιο διακυβέρνησης. «Αυτό δεν το έχω δει μέχρι σήμερα. Ειδικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχω δει επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του λαϊκισμό και της τοξικότητας που τιμωρήθηκε στις ευρωεκλογές».

Παράλληλα πρόσθεσε για τη συζήτηση στην Κεντροαριστερά «μου δίνει την εντύπωση ότι η συζήτηση αφορά τα πρόσωπα και όχι τις πολιτικές. Στη ΝΔ διατυπώσαμε μια πρόταση που εγώ μπόρεσα να εκφράσω. Δεν ψήφισαν Μητσοτάκη επειδή είναι ψηλός ή όμορφος. Αυτό που δεν βλέπω σε αυτή τη συζήτηση της αντιπολίτευσης δεν βλέπω την πρόταση αλλά τσιτάτα και περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη». «Εμένα με ενδιαφέρει η αντιπολίτευση να μπορεί να κάνει προτάσεις που θα βρίσκει σωστές η κυβέρνηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.