Φλωρίδης για υπόθεση Λυγγερίδη: "Θα φτάσουμε όσο ψηλά γίνεται"

Image
ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Για την επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας στις έρευνες για τη δολοφονία Λυγγερίδη, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Τώρα ακολουθεί η δικαιοσύνη που έχει στα χέρια της τον φάκελο, απόλυτα τεκμηριωμένο και η ανάκριση θα πάει την υπόθεση παρακάτω. Η ανακριτική διαδικασία θα φτάσει μέχρι το τέλος και ό,τι προκύπτει να βγει στη δημοσιότητα. Ό,τι τεκμηριώνεται θα αποδίδεται», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο θάνατος του άτυχου αστυνομικού, ήταν η αιτία να διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, έτσι φτάσαμε σε ένα νέο πλαίσιο με τη δηλωμένη αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να υπηρετηθεί σωστά».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε πιο γρήγορα τη διαδικασία για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι υπήρχε αυστηρό πλαίσιο το οποίο όμως συνέχεια αναβαλλόταν, αναφέροντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.

«Με το κράτος όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει. Το καρκίνωμα αυτό θα ξεριζωθεί με συστηματική δουλειά και αυστηρό πλαίσιο».