Μαρινάκης: Να μας πει ο Κασσελάκης πού θα βρει 11 δισ. ευρώ επιπλέον για την υγεία. Θα είναι φόροι ή απλά κοροϊδεύει τον κόσμο για άλλη μια φορά. (video)

Image
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δις ευρώ, η «ψήφος εμπιστοσύνης» των αγορών για το νέο 30ετές ομόλογο που «υπερκαλύφτηκε κατά 11 φορές και αντανακλά τις θετικές εκτιμήσεις των Οίκων Αξιολόγησης για την ελληνκική δημοσιονομική πολιτική», η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τη μεγάλη Δευτέρα, τα μεγάλα έργα που «το ένα μετά το άλλο παραδίδονται στους πολίτες», η ενεργοποίηση κάρτας αγρότη, η παράδοση τμήματος 136 χιλιομέτρων στον Ε 65 και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανάταξη της Θεσσαλίας, το σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσειςήταν θέματα της σημερινής εημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στις περιοχές με συντελεστή δόμησης έως 0,8 το επιπλέον ύψος στα κτίρια θα είναι έως 2 μέτρα. Στις περιοχές με συντελεστή δόμησης από 0,8 έως 1,6 το πρόσθετο ύψος θα φτάνει έως τα 2,5 μέτρα και στις περιοχές με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο από 1,6 το επιπλέον ύψος κτιρίου μπορεί να φτάσει έως 3 μέτρα. «Η σχετική ρύθμιση του Υπουργείου που θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα μέχρι την έγκριση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων της χώρας, η οποία αναμένεται περί τα τέλη του 2025, δεν θα αναιρεί οριζόντια τον ισχύοντα ΝΟΚ, αλλά θα προβλέπει τον κλιμακωτό περιορισμό ανά περιοχή και περίπτωση», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τραγικά περιστατικά βίας. «Εάν υπάρχει καλό είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα που μπήκαν στο Κοινοβούλιο και πολιτεύτηκαν τη θρησκεία απεδείχθη ότι έκαναν το αντίθετο από ότι πιστεύει η θρησκεία», τόνισε και επανέλαβε ότι «συνολικά η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου δείχνει το πραγματικό τς πρόσωπο και στηρίζει την κοινωνία».

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την προτροπή του κ. Βελόπουλου να μην πηγαίνουν οι βουλευτές στην εκκλησία. 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο ότι «με παρελθόν από πλατεία το κόμμα ψαρεύει σε θολά νερά. «Η στάση μας δεν ζυγίζει πολιτικό όφελος ή κόστος έχει γνώμονα την προστασία του πολιτεύματος. Η κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει σχηματισμούς πίσω από τους οποίους κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και δεν θέλει την ψήφο τους. Είναι έκθετοι στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε:Μιλάμε για ανθρώπους που δεν ψήφισαν επίμαχες τροπολογίες, για το κόμμα που δεν κατέθεσε υπόμνημα στις βουλευτικές του 2023 ούτε εμπρόθεσμα στις ευρωεκλογές του 2024. Πολλά είναι για να είναι συμπτώσεις.

Σχετικά με τις δηλώσεις Κασελάκη για την Υγεία, o κυβερνητικόςεκπρόσωπος είπε ότι «το κράτος δαπανά 50% παραπάνω από ότι συνέβαινε πριν από το 2019 ενώ ο κ Κασσελάκης έδειξε ότι αγνοούσε το ποσοστό του ΑΕΠ για την Υγεία

« Ελπίζω να έχει κοστολογήσει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρόν στην κοινβουλευτική συζήτηση με κοστολογημένο πρόγραμμα. Μακάρι να αποκτήσει ο τόπος αντιπολίτευση που αναφέρεται σε κοστολογημένα προγράμματα».