Συνεχίζει την περιοδεία με σκάφος ο Κασσελάκης – Πρότεινε δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα είναι στο 5,7% (video)

Image
κασσελακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Ξεχύθηκε ξανά στα κύματα ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού πριν λίγες μέρες είχε αποκλειστεί λόγω κακοκαιρίας στην Αστυπάλαια.

Ο επόμενος σταθμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Τήλος και θα ακολουθήσουν η Νίσυρος και η Κως.  Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok δείχνει όλους τους σταθμούς της μέχρι τώρα περιοδείας του.

Σήμερα το πρωί, ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο OPEN μιλώντας καθισμένος στην πρύμνη του σκάφους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεγάλα προβλήματα των νησιών, όπως η υγεία, οι συγκοινωνίες και η παιδεία ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δίνει ελάχιστα χρήματα ειδικά για την υγεία στα νησιά.

υποσχέθηκε πως καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία και επεσήμανε ότι πρέπει να στελεχωθούν τα νοσοκομεία. «Έχετε την προσωπική μου εγγύηση ότι όταν θα είμαστε κυβέρνηση η πρώτη, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι οι δαπάνες για την υγεία απάντησε: το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά. Δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και μετά οι μισθοί αυτοί δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία». Αναφερόμενος στο ποσοστό είπε: «Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία».

Η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς οι δαπάνες για την Υγεία επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά και την πανδημία, έχουν ανέλθει στο 5,7%. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι εν λόγω δαπάνες πρέπει να ανέβουν στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι σχεδόν στο 6%, εσείς είπατε να πάει στο 5%», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά «είπα τουλάχιστον 5%».