Κασσελάκης στην παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχω κρίσεις μεσσιανισμού, διαστρέβλωσαν τα περί θαύματος

Image
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το ευρωψηφοδέλτιο για τις κάλπες του Ιουνίου παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει και την πεντάδα υποψήφιων που ο ίδιος έχει επιλέξει, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ των 42 που θα ριζτούν στη μάχη του σταυρού στις 9 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κόψιμο του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα, τα δικαιώματα κάθε πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Και το είδατε ήδη».

Ως προς την κριτική που άκουσε για το «θαύμα» με την βάπτισή του, όπως διηγήθηκε στις ΗΠΑ απάντησε: «Δε φοβάμαι να μιλήσω για τα πάντα. Δεν έχω ούτε μυστικά, ούτε θέματα που αποφεύγω. Εδώ, μπροστά σας όλα. Έρχομαι λοιπόν σε μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου. Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα «θαύμα Κασσελάκη». Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δε χρησιμοποίησα. Και αλαζονεία που ποτέ δεν είχα».

Υποστήριξε δε πως «όταν είσαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ολόκληρο καλοδουλεμένο σύστημα, που παίρνει εντολές απευθείας από το Μαξίμου, δουλεύει με έναν μόνο σκοπό: Πώς θα διαστρεβλώσει, πώς θα σε λοιδορήσει, πώς θα δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου».

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να απαντήσει και στις αιτιάσεις για μετάλλαξη της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι: «Για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος».