Νέα Αριστερά για Παπανώτα: Να τελειώνουμε με τη νομιμοποίηση του σεξισμού - Να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί

Image
n
Συντάκτης
Newsroom

 

Την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Νέα Αριστερά μέσω του εκπροσώπου της, Κωστή Καρπόζηλου.

Ο Κωστής Καρπόζηλος με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Πανανώτα για την κακοποίηση των γυναικών, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι «ο κύριος Παπανώτας ένας άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως αυτός που παρουσίασε την ''πρώτη εκπομπή life style με καλλιτεχνικά νέα και ειδήσεις για ανθρώπους της showbiz'', υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα ''εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της''. Καμία έκπληξη».

«Ο κύριος Παπανώτας θεώρησε ότι το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη είναι το πολιτικό του σπίτι. Υπέβαλε το βιογραφικό του, το οποίο αξιολογήθηκε σε μια πρώτη φάση επιλογής, και θεωρήθηκε βάσει αυτού άξιος να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Αναδείχθηκε σε μια διαδικασία για την οποία μάθαμε ελάχιστα ως προς τα αποτελέσματά της και ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καμία έκπληξη» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Νέα Αριστερά: Στο τρίπτυχο του κόμματος Κασσελάκη «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια» είναι ανεκτές τέτοιες απόψεις

«Ώρες μετά την αποκάλυψη της δήλωσής του, το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη σιωπά. Την ίδια ώρα ο πρόεδρός του μας ενημερώνει ότι «η καπηλεία του πατριωτισμού [της πατρίδας], της πίστης [θρησκεία], οικογένειας [αυτό τουλάχιστον μένει ίδιο] από τη Δεξιά τελειώνει εδώ». Στο αναγεννημένο τρίπτυχο του «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια», οι απόψεις του κυρίου Παπανώτα, προφανώς, είναι ανεκτές. Γιατί έρχονται από την ίδια εποχή. Το σκοτεινό παρελθόν της χώρας. Καμία έκπληξη» υπογραμμίζει ο κ. Καρπόζηλος.

«Να τελειώνουμε με τον εκφυλισμό της πολιτικής και τη νομιμοποίηση του σεξισμού. Ο κύριος Παπανώτας πρέπει, έστω και τώρα, να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κωστής Καρπόζηλος.

Νωρίτερα για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σε ανάρτηση για τις δηλώσεις Παπανώτα ανέφερε πως «οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων».