Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ που παρουσίασε ο Μητσοτάκης - Η έκπληξη με τον Μπελέρη

Image
μητσοτακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Χθες παρουσιάστηκαν και τα 42 ονόματα που θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εν οψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών μίλησαν οι υποψήφιοι, ξεκινώντας από την πρώτη γυναίκα υποψήφια, Σεραφίνα Αβραμίδου που μίλησε για τον αγώνα για την προστασία των ζώων.

Ακολούθησε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Σάμου.

Επόμενη, η Βανέσα Αρχοντίδου, πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και αλπινίστρια.

Ακολούθησε ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος είπε χαριτολογώντας: «Αν αρχίσω να μιλάω, θα κρατήσει 4 ώρες». Επόμενος ο Γιάννης Βεζυριανίδης από τη Ροδόπη.

Η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βοζενμπεργκ, ήταν η επόμενη υποψήφια για τρίτη φορά και ιδιαίτερα συγκινημένη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οφείλουν μια απάντηση σε όλους τους συκοφάντες της απέναντι πλευράς, που μιλούν για κράτος δικαίου. «Μόνο ο Μητσοτάκης χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και διεκδικεί», τόνισε ακόμα.

Ο Γιώργος Δακής, τέως περιφερειάρχης Κοζάνης, επίσης συγκινημένος δήλωσε ευρωπαϊστής και αναφέρθηκε στα Βαλκάνια της ειρήνης και της συνεργασίας.

 

μητσοτακης

 

Κτηνοτρόφος από την Ήπειρο ο Γιάννης Δεκόλης, τρακαρισμένος, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται και ζήτησε να διαβάσει όσα είχε να πει, με τη δέσμευση ότι την επόμενη φορά θα τα πει απ’ έξω. Δήλωσε παρών στην εκλογική μάχη, τιμώντας τον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Ο Πύρρος Δήμας ήταν ο επόμενος υποψήφιος, ο οποίος δήλωσε ότι έγινε πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής μέσα σε λίγες μέρες. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Όπως σήκωνα τα βάρη για την Ελλάδα, θα κάνω το ίδιο στην ευρωβουλή και για τ’ αδέρφια μου στη Βόρειο Ήπειρο. «Πέτρο μου», είπε στον γιο του Φρέντη Μπελέρη, «θα τα δώσουμε όλα και ο μπαμπάς θα δικαιωθεί».

Με την ιστορία του μικρού Δημήτρη, που πέρασε δύσκολα στην Κατοχή, έπαθε πολιομυελίτιδα, αλλά τα κατάφερε και προχώρησε, αλλά και της μικρής Ζαφειρίας, κόρης ψαρά, που τα κατάφερε, δηλαδή των γονιών της, η Νόνη Δούνια έκανε την παρουσίαση της δικής της υποψηφιότητας. «Θέλω να προσφέρω το δικό μου λιθαράκι για μια καλύτερη Ελλάδα», είπε ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό.

«Δεν θα ξαναμπώ στα σπίτια σας χωρίς τη θέλησή σας», είπε χαριτολογώντας ο πλαστικός χειρουργός και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κεντροδεξιά, που μπορεί να στήσει ανάχωμα στην ανεύθυνη ακροδεξιά.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νυν ευρωβουλευτής είπε με ιδιαίτερο πάθος ότι στην Ελλάδα είμαστε πρωταγωνιστές όπως πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων ευρωβουλευτών της ΝΔ στην ευρωβουλή και έκανε αναφορά στην παράνομη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές μπήκαν μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο πρώην Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην ιδεολογική μάχη χρόνων της ΝΔ και πρόσθεσε ότι αποκλειστικό κριτήριο της ΝΔ είναι η δημοκρατία και οι Έλληνες. Με την φλόγα του πυρσού άσβεστη ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου, είπε ακόμα.

Η Όλγα Κουρή Καλλέργη μαιευτήρας γυναικολόγος και μητέρα όπως είπε 30 χρόνια υπηρετεί το θαύμα της ζωής και δίνει μάχη για το δημογραφικό και το μέλλον των παιδιών μας.

Η Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά δήλωσε Μακεδόνισα και με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και στην υγεία και εργάζεται στις Βρυξέλλες είπε μεταξύ άλλων ότι στο ευρωκοινοβούλιο θα συζητηθούν πολλές μεταβάσεις και θα πρέπει να επιλεγούν αυτά που θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Η Πίστη Κρυσταλλίδου της Win Cancer απευθύνθηκε στα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και κάποιοι τα αποθαρρύνουν λέγοντάς τους να μην το βάζουν κάτω.

Ο νυν ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και πάλι υποψήφιος με τη ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε και όσους πίστεψαν σ’ εκείνον γιατί δεν έμαθε ποτέ να σταματάει στα εμπόδια.

 

υποψηφιοι

 

Ο επόμενος υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ δεν ήταν παρών καθώς ήταν στις ΗΠΑ για την παρέλαση της ομογένειας.

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε ότι σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της επικοινώνησε ένα από τα πιο σημαντικά του μηνύματα να έχουν οι γυναίκες την θέση που τους αρμόζει την κοινωνία. Μετά από πολλή και ώριμη σκέψη και έχοντας την στήριξη τους συζύγου μου αποφασίσαμε ότι είναι δική μου εσωτερική ανάγκη και χρέος μου να προσπαθήσω. Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν.

Παρών στις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό δήλωσε ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Μουρούτης.

Σείστηκε η αίθουσα όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με πολλούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Δεν είναι απόψε ανάμεσα μας δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία, έχει πολύ υψηλό συμβολισμό: είναι ο Φρεντη Μπελερης ο εκλεγμένος δημαρχος Χειμάρρας. Ελπίζουμε να επικρατήσει το δίκαιο και σύντομα να αφεθεί σύντομα ελεύθερος ο παράνομα φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε η Αριστοτελία Πελώνη που συντονίζει την παρουσίαση.

Η Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής της τον Τριπόταμο της Φλώρινας. Όπως είπε είχε δασκάλους που της έμαθαν να δουλεύει να πάει ακόμα πιο ψηλά. Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που την ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά και τον άνθρωπο που την έσπρωξε στην πολιτική τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη Θεσσαλονίκη υπηρέτησα τους συμπατριώτες μου και τώρα ήρθε η σειρά για τον στίβο της ευρωβουλής. Στις 9 Ιουνίου θα κληθούμε να υπηρετήσουμε την εθνική μας υπόθεση που είναι η ευρωβουλή. Όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλο καμάρι κουβαλώ το εθνόσημο είπε συγκινημένη. Μου είπαν να πω «για την Ελλάδα ρε γαμώτο αλλά δεν θα το πω αν είναι να ειπωθεί θα ειπωθεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου».

Ο Βασίλης Σακελλάρης αναπληρωτής γραμματέας νεολαίας του ΕΛΚ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ ο οποίος ζει στο Λονδίνο ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε. Τόνισε ότι άνθρωποι με δουλειά και κανονική ζωή μπορούν να βρίσκουν χρόνο για την πολιτική και την Ελλάδα.

Ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο και διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος είπε μεταξύ άλλων ότι όπως άλλαξε ο κόσμος με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου αλλάζει και τώρα και η ΝΔ με υγιή και εξωστρεφή φιλελευθερισμό κάνει την χώρα μας ισότιμο εταίρο σε όλες τις συμμαχίες.

Η Νουρτζάν Σούλογλου από την Ξάνθη γιατρός στη Ροδόπη είπε ότι την συνδέει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ίδιο όνειρο η αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Η νυν ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και άλλη μια φορά υποψήφιο ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που της έδωσε άλλη μια ευκαιρία να δώσει μάχη για το ευρωκοινοβούλιο. Επέμεινα πολύ στην συμμαχία του Κέντρου που ξέρει να προχωρά είπε.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος είπε ότι είναι γέννημα – θρέμμα της ΝΔ και μετά από μια καθαρή και έντιμη δημοσιογραφική πορεία ενώνει τις δυνάμεις του στην μάχη της ΝΔ.

Λυδία Αντωνία Τρακατέλλη, αρχαιολόγος η επόμενη υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ. Δήλωσε συγκινημένη που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της ο οποίος έκανε τρεις θητείες στην ευρωβουλή.

 

υποψηφιοι

 

Ο Δημήτρης Τσιόδρας δημοσιογράφος έκανε αναδρομή από το 2019 που ανέλαβε την διεύθυνση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Η χώρα μας από παρίας έγινε πρωταγωνίστρια είπε. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μεταφέρω το μήνυμα ότι δεν πρέπει να πάμε χαλαρά, είπε. Δεν θα αποδειχθούμε ως Έλληνες Σίσυφοι, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Απόδημου Ελληνισμού Ωκεανίας, Αθανάσιος Τσουχαντάρης και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα ήταν οι επόμενοι υποψήφιοι. Μάλιστα η κα Φλέσσα είπε ότι σήμερα έχει τα γενέθλιά της και τόνισε ότι αυτή η ημέρα αποκτά για την ίδια ιδιαίτερη αξία.

Η δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου ήταν η επόμενη υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.  Η Εύη Χριστοφιλοπούλου πρώην υπουργός και καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε όσους την καλωσόρισαν στη ΝΔ μια παράταξη στην οποία όπως είπε αισθάνεται ότι ανήκει. Σε όσους την λένε μεταγραφή είπε δεν είμαι μεταγραφή αλλά προσχώρηση.

 

Αναλυτικά η λίστα

 

Αβραμίδου Σεραφίνα

Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)

Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)

Αυτιάς Γεώργιος

Βεζυργιαννίδης Ιωάννης

Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)

Δάκης Γεώργιος

Δεκόλης Ιωάννης

Δήμας Πύρρος

Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

Ζαμπούκας Ανδρέας

Καρανικόλας Σπυρίδων

Καραχάλιος Θεόφιλος

Κατσαούνης Δημήτριος

Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ

Κοντοζαμάνης Βασίλειος

Κουρή – Καλλέργη Όλγα

Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη

Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)

Κυμπουρόπουλος Στυλιανός

Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος

Μελέτη Ελεονώρα

Μουρούτης Γεώργιος

Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης

Μπλιούμης Γεώργιος

Ναούμης Νικόλαος

Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης

Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)

Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)

Ρογδάκη Άννα – Μαρία

Σακελλάρης Βασίλειος

Σέρμπος Σωτήριος

Σούλογλου Νουρτζάν

Σπυράκη Μαρία

Στέφος Νικόλαος

Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία

Τσιόδρας Δημήτριος

Τσουχαντάρης Αθανάσιος

Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)

Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη

Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Πολιτική