Συγκλονίζει ο Άκης Σκέρτσος: Με φωτογραφία του αδικοχαμένου αδερφού του στη Βουλή – "Με προσβάλλει να με κατηγορούν για συγκάλυψη" (video)

Image
σκερτσος
Συντάκτης
Newsroom

 

Στα όσα δύσκολα βίωσε όταν αδελφός του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας σήμερα στη Βουλή.

«Θα μοιραστώ μαζί σας ένα προσωπικό βίωμα που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους – ίσως τον σημαντικότερο – που επέλεξα να ασχοληθώ με την πολιτική. Η φωτογραφία αυτή είναι θολή αλλά οι μνήμες είναι νωπές. Είναι η φωτογραφία δική μου, του αδελφού μου, της μητέρας μας, σε μικρή ηλικία. Του αδελφού που έχασα σε μικρή ηλικία σε τροχαίο δυστύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας στα 28 του χρόνια. Είναι κάτι που μας στιγμάτισε οικογενειακά.

Ζήσαμε τον πόνο, την απόγνωση, τον θυμό επί δικαίων και αδίκων. Και καταλαβαίνω και νιώθω απόλυτα τον πόνο των οικογενειών που έχουν χάσει τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους, τους συγγενείς τους, τους  συζύγους τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις μία τέτοια τραγωδία. Έχω ακόμα ζωντανή τη μάνα μου που δίνει καθημερινά τη μάχη με αυτά τα συναισθήματα και θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να ισχυρίζεται κάποιος εδώ μέσα πως υπάρχουν κάποιοι λιγότερο ή περισσότερο άνθρωποι, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο των ανθρώπων.

Υπάρχουν άνθρωποι και σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την παράταξη με βιώματα αντίστοιχα με τους επιβάτες, με τους συγγενείς, με τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τέρατα αναισθησίας ή ασυνειδησίας που προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε αυτή την τραγωδία.

Είναι πέρα για πέρα άδικο και προσβλητικό. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι προσβεβλημένος και δεν δέχομαι αυτή την κατηγορία», υπογράμμισε ο Υπουργός.