Μητσοτάκης για το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό: Έχουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο – Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία (video)

Image
μητσοτακης
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βουκουρέστι, όπου ολοκληρώνει σήμερα της εργασίες του το συνέδριο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος, εν μέσω διεθνών αντιδράσεων για το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πυραυλική επίθεση στην Οδησσό και τόνισε πως "Θα ήθελα να τονίσω τρία στοιχεία. Ως ΕΛΚ θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν κάτι δεδομένο. Θα ήθελε να συγχαρώ την Ούρσουλα για τη σταθερή της ηγεσία που αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις. Ενότητα, αλληλεγγύη για να κάνουμε πιο ανθεκτική την Ευρώπη. Ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή και επιταχύναμε την ανάπτυξη. Στηρίξαμε αποφασιστικά την Ουκρανία έναντι αυτού του πολέμου με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας δεν περίμεναν. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την Ουκρανία.

 

μητσοτακης

 

Χθες ήμουν στην Οδησσό με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, όταν ένας ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι όταν το επισκεφθήκαμε και νομίζω πως πρέπει να έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο. Δεν μας φοβίζετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Ουκρανία. Θα παραμείνουμε ενωμένοι."