Φαήλος Κρανιδιώτης: Πληροφορίες ότι βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ για την ευρωβουλή

Image
Φαηλος
Συντάκτης
Newsroom

 

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κλείνει σταδιακά για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, με την ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων. Ένα από τα πρόσωπα που βολιδοσκοπείται για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι και ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος υποστηρίζει πλέον ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενδέχεται να δεχθεί πρόταση για να είναι στη λίστα του κόμματος στις ευρωεκλογές. Ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, γνωστός για τις σκληρές απόψεις του στο μεταναστευτικό, αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο γάμος ομοφύλων, θα μπορούσε να εκπροσωπήσει ένα «άνοιγμα» της κυβερνώσας παράταξης προς το δεξιό κοινό.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανάρτηση του κυρίου Κρανιδιώτη, στην οποία καταδίκασε την ρητορική μίσους που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος μίλησε για «κυβέρνηση δολοφόνων» και για «κρεμάλες», με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

“Η λούμπεν ρητορική μίσους για "δολοφόνους", με τις κρεμάλες, τις φαντασιώσεις για έκτακτα ορεινά ανταρτοδικεία, θα γίνει πάλι μπούμερανγκ. Όποιοι επενδύουν σε αυτήν εκλογικά, θα αποτύχουν. Οι πολίτες απωθούνται από τον ακραίο βίαιο λόγο και πάντα επιλέγουν σταθερότητα και ασφάλεια”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Το σκεπτικό πίσω από την βολιδοσκόπηση του Φαήλου Κρανιδιώτη να ενταχθεί στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι δίπλα σε πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροαριστερά, όπως η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πύρρος Δήμας, αλλά και ο Σωτήρης Σέρμπος, πρώην σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη, θα προστεθούν και προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, στη μάχη των ευρωεκλογών.

Ας σημειωθεί ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν τρεις φορές υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέγραψε, με αφορμή τις θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδρονίας. Τον Μάιο του 2023 ήταν υποψήφιος με το κόμμα “Εθνική Δημιουργία”, αλλά στις εκλογές του Ιουνίου 2023 υποστήριξε τη Νέα Δημοκρατία, με ανάρτησή του στο facebook, στην οποία εξηγούσε για ποιους λόγους πρέπει να υποστηριχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην “μηδενιστική αριστερά”.