Άγρια σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ: "Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά" (video)

Image
Γεωργιάδης
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη η αντιπαράθεση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή για τη νέα κοντρα υπήρξε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την απουσία του ΕΟΔΥ από τη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Κύριε Πολάκη, πιστεύω ότι θα πρέπει όσο σκληρή και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, οι άνθρωποι στην πολιτική να έχουν μια αξιοπρέπεια μια γενναιότητα και μια συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Σταμάτη και την κ. Θεοφιλάτου, γιατί είναι συνεργάτες μου. Γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατ΄εντολή του κ. Πολάκη επί της ασκήσεως διώξεως» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε 10 αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν τις υποθέσεις των Πουλή – Θεοφιλάτου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός είπε ότι ένιωσε την ηθική ανάγκη να τους προσλάβει ο ίδιος και εξαπέλυσε επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Πολάκη, έχετε το θλιβερό προνόμιο στην Ελλάδα να έχει απολύσει δύο εργαζομένους επειδή τους μισείτε. Τόσο κακός είστε. Ερωτώ, κύριε συνάδελφε, ανθρώπινα αν έχετε ίχνος ανθρωπιάς, εκτός από πρωτόγνωρο μίσος. Έχετε κατηγορήσει 10 φορές ανθρώπους και η δικαιοσύνη τους λέει αθώους, έχετε τύψεις που από το μίσος για εμένα καταστρέφετε τις ζωές τους;».

Σε προσωπικό τόνο, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη τον κακό άνθρωπο στην ελληνική Βουλή».

Απαντώντας ο κ. Πολάκης επέμεινε στις κατηγορίες του ενώ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος. Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε. «Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έλεγχος στη δική του θητεία, «τα βρήκε όλα τζάμι».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο Υπουργός είπε απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη: «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο αθώος Πολάκης που δεν έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι… Εγώ βρήκα δυο εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη».

Προκειμένου να σταματήσει η άγρια αντιπαράθεση, ο προεδρεύοντας της Βουλής αναγκάστηκε να κλείσει τα μικρόφωνα και των δύο.

Μάλιστα, από τα Υπουργικά έδρανα ο κ. Γεωργιάδης έστειλε φιλάκια στον κ. Πολάκη.