Μητσοτάκης στο TikTok: Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια – Τα μέτρα της κυβέρνησης (video)

Image
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Στα ενοίκια και το κόστος στέγασης αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ανάρτηση του στο TikTok. Με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, έχει σημειωθεί απότομη άυξηση στα ενοίκια, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι ο κατώτατος μισθός είναι αυξημένος κατά 20%, αλλά «τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο».

«Στην αγορά των ενοικίων λειτουργεί ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης. Η ζήτηση για ενοίκια είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης, αναφέροντας ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα υπάρχουν υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες για 8.000 φοιτητές.

Πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την στεγαστική κρίση

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στους λόγους που η στεγαστική κρίση υπάρχει και τους τρόπους που η κυβέρνηση μελετά ώστε να την αντιμετωπίσει. Η ζήτηση για ενοίκια, εξηγεί, είναι μεγαλύτερη από ότι είναι διαθέσιμα τα σπίτια. Η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση διότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παλιάς κατασκευής τα οποία παραμένουν κλειστά και δεν έχουν επισκευαστεί. Επιπλέον, άλλα σπίτια κατευθύνονται προς την βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή σε AirBNB ενώ μια άλλη αιτία είναι η Golden Visa.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους εξής τρόπους: «Βοηθάμε ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα όπως το ανακαινίζω εξοικονομώ και ανακαινίζω ενοικιάζω αλλά και μέσα από γενναίες φορολογικές δηλώσεις. Κτίρια και οικόπεδα που κάθονται μέσω του θεσμού κοινωνικής αντιπαροχής μπορούν να φτιαχτούν νέα σπίτια. Μέτρα και περιορισμούς στο airbnb ενώ αυξήθηκε και το κόστος της Golden Visa.

Επίσης, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθιούνται όσοι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι επιδοτώντας το στεγαστικό τους δάνειο. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο επίδομα ενοικίου που φτάνει έως τα 210 ευρώ και ταυτόχρονα έχει αυξηθεί το επίδομα φοιτητικής στέγασης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλήγει τονίζοντας ότι δεν λύνεται το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό πρόβλημα. «Σας διαβεβαιώνω όμως ό,τι εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του προβλήματος».

@kyriakosmitsotakis_

Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis