Παπαδημούλης: Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με τον Κασσελάκη (video)

Image
παπαδημουλης
Συντάκτης
Newsroom

 

Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, μίλησε για την συγκρότηση της νέας ΚΟ των «11», τους στόχους της, τις διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη» επεσήμανε.

«Είμαι από τις συνιδρυτές του συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Η απόφαση ήταν οδυνηρή, δύσκολη αλλά την έκρινα επιβεβλημένη» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα.

«Βλέποντας με πόνο ψυχής τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την ηγεσία να απομακρύνεται με ταχύτητα σε θέματα πολίτικων επιλογών, ύφους και ήθους έκανα μια επιλογή συνείδησης, ευθύνης αλλά και μια επιλογή ελπίδας γιατί πιστεύω ότι η νέα αυτή προσπάθεια με τους 40αρηδες μπροστά, με τον Χαρίτση μπροστά, υπάρχει μια ελπίδα να μην βυθιστεί το σύνολο αυτής της Αριστεράς, στην απαξίωση στην οποία οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία Κασσελάκη» τόνισε.

«Έχω συνηθίσει να μετέχω σε μια Αριστερά της ευθύνης και της προσφοράς που όταν έρχεται ένα νέος άνθρωπος λέει “ήρθα πείτε μου πώς μπορώ να προσφέρω”. Τον νέο άνθρωπο που λέει “ήρθα θέλω να γίνω Πρόεδρος”, αυτό δεν το έχω συνηθίσει» είπε σχολιάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού στις εξελίξεις γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: «Είναι αναμενόμενο και σεβαστό ο Τσίπρας να παραμένει στο κόμμα που υπήρξε για 15 χρόνια ο ηγέτης. Που το ανέβασε από το 15 στο 35. Αλλά όσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη και τον στηρίζει, κάνουν λάθος».

«Ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετέχει στην ΚΟ και να καταχειροκροτηθεί αλλά αν δείτε τις εικόνες, τα γελάκια και τα χειροκροτήματα ήταν με την είσοδο του Τσίπρα. Μετά όταν μιλούσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος είδα έναν Τσίπρα κατσουφιασμένο» ανέφερε ο ευρωβουλευτής υπογραμμίζοντας πως «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο Τσίπρα παρενέβη πολύ αργά και αναποτελεσματικά».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη με το σύνθημα “εγώ θα νικήσω τον Μητσοτάκη” και κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο από τον Ανδρουλάκη αλλά και από τον Κουτσούμπα» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης