Κ. Μητσοτάκης: Υποχρέωσή μας τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή (video)

Image
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

“Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία πρέπει να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα τα “Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030”.

Στη βάση αυτή, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η Προεδρία της Κυβέρνησης με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας”.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τα άτομα με αναπηρία ανέφερε πως “πέτυχαμε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα ΑΜΕΑ”.

“Υλοποιήσαμε το θεσμό του προσωπικού βοηθού, με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους” πρόσθεσε.

Υπογράμμισε όμως, ότι “η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων”.

“Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η Kυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας”.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, η οποία σύμφωνα με τον Μητσοτάκη “διευκολύνει τα ΑΜΕΑ για να μην ταλαιπωρούνται στα εκλογικά τμήματα”.

“Κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό αν η πολιτεία εμποδίζει τα ΑΜΕΑ να γίνουν μέλη της καθημερινότητάς της” εξήγησε.

“Θα χρειαστούμε πολύ χρόνο μέχρι να τεθούν στο περιθώριο κάθε είδους διακρίσεις” σημείωσε, επισημαίνοντας πως “η επιδίωξη αυτή είναι σταθερή και πολυμέτωπη”.