Γεωργιάδης για ανεργία: Στόχος να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Image
γεωργιαδης
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ξεκινά σήμερα την προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας (της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων), καθώς και του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, τo μεσημέρι η ΔΥΠΑ θα υπογράψει με την Amazon Web Services μνημόνιο συνεργασίας για έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων για τις υπηρεσίες cloud.

Το πρόγραμμα άφορα πιλοτικά 1.000 άνεργους.

Ο Υπουργός επεσήμανε στόχος είναι η ανεργία που έπεσε τον Οκτώβριο του 2023 στο 9,6%, να είναι σε δύο με τρία χρόνια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Για τα άτομα με αναπηρία στην χώρα μας δήλωσε ότι είναι το 10% του πληθυσμού και δεν πρέπει να αποκλειστεί από την κοινωνία, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουν την ζωή που τους αξίζει», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως νομοσχέδιο του Υπουργείου τους δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν το επίδομα ενώ εργάζονται.