Πούτιν: Είναι τρομερό να βλέπεις πως γίνονται επεμβάσεις σε παιδιά χωρίς αναισθησία στη Γάζα

Image
ΠΟΥΤΙΝ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Ρωσία απηύθυνε έκκληση για μια πολιτική λύση στην ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση και η ομάδα των χωρών της BRICS μπορεί να συμμετάσχει σ' αυτήν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σήμερα στην διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας.

Ο Πούτιν είπε ότι οι ανθρωπιστικές παύσεις είναι ένα σωστό βήμα προς την ειρήνη και είναι σημαντικό να μην εμπλακούν άλλες χώρες στην σύγκρουση.

"Η θέση της Ρωσίας είναι συνεπής. Ζητούμε τις κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης, την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραήλ. Και τα κράτη των BRICS και οι χώρες της περιοχής θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έργο", δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

"Στην παρούσα μη βιώσιμη κατάσταση οδήγησε η επιθυμία των ΗΠΑ να μονοπωλήσουν τις λειτουργίες επίλυσης της σύγκρουσης", τόνισε ο Πούτιν.

"Ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων, η μαζική εκδίωξη αμάχων και το ξέσπασμα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής προκαλούν βαθιά ανησυχία. Ένας συνάδελφος μόλις μίλησε για το θάνατο μεγάλου αριθμού παιδιών. Αυτό είναι τρομερό, αλλά όταν βλέπεις πώς γίνονται επεμβάσεις σε παιδιά χωρίς αναισθησία, αυτό, φυσικά, προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα".

Ο Πούτιν τόνισε τη σημασία των ανθρωπιστικών παύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την απελευθέρωση των ομήρων και την εκκένωση των αμάχων και των ξένων της Γάζας. Ταυτόχρονα, αυτό που επίγει είναι η επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης εκεχειρίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε να αποτραπεί η εμπλοκή άλλων κρατών στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και η επέκταση της γεωγραφίας της σύγκρουσης.