Λούκα Κατσέλη: Ο πρώτος που κατάλαβε τη σχέση με τον Γεράσιμο Αρσένη ήταν ο Ανδρέας γιατί μας παρακολουθούσε (video)

Image
κατσελη
Συντάκτης
Newsroom

 

Για τη σχέση της και τον γάμο της με τον Γεράσιμο Αρσένη μίλησε η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στιγμές» του One Channel.

Η πρώην βουλευτής και υπουργός αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας και ανέφερε γελώντας ότι ο πρώτος που κατάλαβε τη σχέση της με τον Γεράσιμο Αρσένη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου γιατί όπως είπε: «Μας παρακολουθούσαν και τους δύο. Μας παρακολουθούσαν γιατί φώναξε ο Ανδρέας τον Γεράσιμο και του το είπε, οπότε το 1984 επισημοποιήσαμε το δεσμό μας και παντρευτήκαμε».

Η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε και στον γάμο της με τον Γεράσιμο Αρσένη λέγοντας πως μόλις είχε θεσμοθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ ο πολιτικός γάμος, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε να τους παντρέψει με πολιτικό γάμο.

«Ο Ανδρέας δεν ήθελε να κάνουμε πολιτικό γάμο. Τελικά έγινε. Ήταν ο κουμπάρος μας μαζί με τη Μαργαρίτα και ο γάμος έγινε σε κλειστό κύκλο στο δημαρχείο της Αθήνας».

H Λούκα Κατσέλη έκανε εκτενή αναφορά και στα Ίμια περιγράφοντας τι ήταν αυτό που δεν ξεπέρασε ποτέ ο Γεράσιμος Αρσένης μέχρι και τον θάνατό του το 2016.

«Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ίσως η πιο δύσκολη ήταν τα Ίμια. Η κρίσις των Ιμίων την οποία δεν την ξεπέρασε ποτέ. Γιατί πίστευε ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί εκείνο το βράδυ και δεν το έκανε γιατί μόλις είχε προηγηθεί ένα μήνα, δύο μήνες η εκλογή πρωθυπουργού που την είχε χάσει για δύο ψήφους ότι θα συνδεόταν με αυτό και μέχρι και το τέλος της ζωής του ουσιαστικά βασανιζόταν από αυτό. Και ήθελε να γράψει για τα Ίμια. Αισθανόταν πολύ βάρος. Κι ενώ είχε κάνει τόσα πράγματα, και σε κάθε υπουργείο που πέρασε, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και πολύ δυνατές αξιακές βάσεις».

Η γνωριμία τους

Ο έρωτας της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη κράτησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Λίγο καιρό πριν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το '81, η ίδια είχε δηλώσει: «Οταν είχα πάει το καλοκαίρι στα Ηνωμένα Εθνη για μια πρακτική άσκηση, όλοι μου μιλούσαν για εκείνον (Γεράσιμο Αρσένη), καθώς ήταν επιφανές στέλεχος στον ΟΗΕ. Τον γνώρισα όταν τον κάλεσα εκ μέρους του Ανδρέα Παπανδρέου να μιλήσει σε εκείνο το συνέδριο. Εκανε μια καταπληκτική ομιλία, όπως πάντα άλλωστε, για τα προβλήματα υπερχρέωσης των αναπτυσσόμενων χωρών. Μένουμε εκεί. Αλλά συνεργαζόμαστε τον αμέσως επόμενο χρόνο στην ομάδα που συστήνει ο Ανδρέας Παπανδρέου για την προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος».

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κατσέλη επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης αναλαμβάνει διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Το καλοκαίρι του ’82 ο Ανδρέας της ζητά να αναλάβει τη διεύθυνση του ΚΕΠΕ και ταυτόχρονα γίνεται και ο πρώτος ανασχηματισμός. «Ο Γ. Αρσένης γίνεται υπουργός Εθνικής Οικονομίας και έτσι από τα νέα μας πόστα συνεργαζόμαστε πλέον στενά. Από το 1983 καταλάβαμε ότι πέρα από τη συνεργασία που έχουμε, είμαστε μαζί και στη ζωή».

«Ο γάμος μου με τον Γεράσιμο ήταν μια πολύ ευσυνείδητη απόφαση», είχε πει η κυρία Κατσέλη.

Όπως είχε τονίσει, τους ένωσαν πάρα πολλά. Πιο πολύ από όλα ήταν οι ηθικές αξίες. Έβλεπαν τη ζωή με τα ίδια μάτια. Το 1985 ο Γεράσιμος Αρσένης παραιτείται και το ίδιο διάστημα λήγει η σύμβαση της κυρίας Κατσέλη στο ΚΕΠΕ. Μετά την περιπέτεια του ΕΣΚ, επανέρχεται στο Κίνημα το ’89 και ο Ανδρέας καλεί την κ. Κατσέλη να αναλάβει οικονομικός σύμβουλός του. Το 1990 γεννήθηκε η κόρη τους Αμαλία.