Α. Λοβέρδος: Αυτό που ζούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανές - Δεν διαλύεται απλώς, αλλά διασύρεται (video)

Image
λοβερδος
Συντάκτης
Newsroom

 

Για την πολιτική κίνηση που ανακοίνωσε χθες στη συγκέντρωσή του, όπου έκανε «καταγραφή θέσεων που με συγκροτούν», μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις κινήσεις του από δω και πέρα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι οι πολιτικοί του φίλοι ζητούν να πάει στη ΝΔ, να κάνει κόμμα για να κατέβει στις ευρωεκλογές ή να δημιουργήσει μια κίνηση «Ό,τι μου λένε τους απαντάω με τον προβληματισμό μου σε κάθε πρόταση. Κάτι που καλλιεργώ εδώ και 5 μήνες».

Αναφορικά με τις αποφάσεις του είπε ότι θα προχωρήσει «χωρίς βία, δεν είμαι ένας άνθρωπος που ξεκινάω τώρα την πολιτική μου πορεία. Είμαι πολλές δεκαετίες στην πρώτη γραμμή ενός κόμματος που χτυπήθηκα όσο κανένας άλλος πολιτικός. Αλλά στάθηκα όρθιος. Χθες έκανα το πρώτο μου βήμα. Θέλω να έχει πολιτική ισορροπία όταν ακουστεί».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ή θα κατέβει με δικό του σχηματισμό, ο κ. Λοβέρδος είπε «δεν έχω αποκλείσει τίποτα, από χθες δήλωσα "παρών" στην πολιτική. Το πολιτικό μέσο που θα εκφραστεί αυτό είναι θέμα των επόμενων εβδομάδων».

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό απάντησε αρνητικά «ούτε μέσω εκπροσώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δημοσκοπήσεις το δείχνουν δεύτερο κόμμα απάντησε χαρακτηριστικά: «δικαιώθηκα» και εξήγησε: «με αυτό το κομφούζιο που υπάρχει στην κεντροαριστερά εγώ δεν έχω σχέση».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι όχι μόνο «διαλύεται αλλά διασύρεται».