Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας- Ισραήλ - Κύπρου σήμερα στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ

Image
γεραπετριτης
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε τριμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ και σε τετραμερή, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, και της Κροατίας θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, στη συνέχεια, με την ηγεσία της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί αργότερα σε υπουργική συνάντηση με θέμα την 25η επέτειο υιοθέτησης του Καταστατικού της Ρώμης για την ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί, επίσης, στην έναρξη της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα εκφωνήσουν ομιλία ο γενικός γραμματέας και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και με γνώμονα την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελβετίας, της Σομαλίας, της Τυνησίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.