Λαφαζάνης: Ο Κασσελάκης μυρίζει καμαρίλα – Τον ”σπρώχνουν” μεγάλα συμφέροντα

Image
Λαφαζ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το πρώην στέλεχος και Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr και τον Νικόλα Ταμπακόπουλο υποστηρίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και τον στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα.

«Στην Ευρώπη παρατηρείται το φαινόμενο υποχώρησης της Αριστεράς, την οποία δεν εμπιστεύεται ούτε η μεσαία, ούτε η εργατική τάξη και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στην Ελλάδα, με μια Αριστερά αποεθνοποιημένη, όπως είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Αριστερά υπέστη μια πρώτη μετάλλαξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Και κινδυνεύει με μια δεύτερη μετάλλαξη, χειρότερη από την πρώτη, από τον Στέφανο Κασσελάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και συνεχίζει το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «ήρθε σαν κομήτης στο ελληνικό προσκήνιο και από ένα κόμμα που εξελίχθηκε υποτελές σε ξένες δυνάμεις, πάει να γίνει ξεκάθαρα ξένων συμφερόντων. Πρόκειται για μια τραγωδία για τη χώρα, διότι δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Τον Κασσελάκη τον στηρίζουν ξένα και μεγάλα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα

Ερωτηθείς από το liberal «σχετικά με τον κ. Κασσελάκη, τον επέβαλαν συμφέροντα και τον στηρίζει ο κ. Τσίπρας; Ποια η άποψή σας;», ο κ.Λαφαζάνης απαντάει:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήρθε τυχαία στην Ελλάδα. Τον στηρίζουν ξένα και μεγάλα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι ορατά. Είναι διαπλεκόμενες δυνάμεις που ελέγχουν και τα ΜΜΕ και έβγαζαν διθυραμβικές κραυγές για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στην ουσία αυτές οι δυνάμεις που σε λίγες εβδομάδες τον έφεραν στο προσκήνιο και τον κατέστησαν κεντρική πολιτική προσωπικότητα.

Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος από το πουθενά σε λίγες μέρες να διεκδικεί με αξιώσεις την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για πρωτοφανή αλαζονεία, νεποτισμό και μυρίζει 100% καμαρίλα η όλη του πορεία. Τον στήνουν διαπλεκόμενα συμφέροντα και ακόμα και η αρνητική κριτική που του ασκείται, στην ουσία τον ενδυναμώνει. Γιατί πρόκειται για μια κριτική που αναδεικνύει ένα πρόσωπο και το θέτει στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης».

 

Ο Τσίπρας επέλεξε Κασσελάκη για να ξεμπερδέψει με τα υπολείμματα της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι ο Τσίπρας έκανε την επιλογή Κασσελάκη ως «μονοτικό» προϊόν γιατί θέλει να ξεμπερδέψει πλήρως με τα υπολείμματα της ιστορικής ηγεσίας που έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, έχει μάλλον, ένα μίσος σε όσους αντιπροσωπεύουν το ιστορικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και προς αυτούς που τον στήριξαν τις δύσκολες ώρες του 2015 για να κάνει τη μεγάλη «κωλοτούμπα» των μνημονίων. Θέλει στην ουσία έναν ΣΥΡΙΖΑ πλήρως αποαριστεροποιημένο».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς για διάσπαση – Η Αχτσιόγλου είναι πολύ αδύναμη πολιτικά για την αρχηγία

Ο κ. Λαφαζάκης τόνισε στο liberal πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οδεύει προς διάλυση, ενώ αναφερόμενος στην Εφη Αχτσιόγλου σχολίασε πως είναι πολύ αδύναμη πολιτικά για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. «Έκανε μια εμφάνιση προεκλογική,  η οποία πέρασε απολύτως απαρατήρητη. Δεν καταλαβαίνει κανείς τι θέλει και πού θέλει να πάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά».

 

Πηγή: liberal.gr / iefimerida.gr