Κικίλιας: Το Σάββατο συνελήφθη επ' αυτοφώρω στον Άγιο Στέφανο ύποπτος για εμπρησμό - Κουβαλούσε μπιτόνια βενζίνης (video)

Image
Κικιλιας
Συντάκτης
Newsroom

 

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο, το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό.

Χθες, Σάββατο 5/8, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε επ’ αυτοφώρω έναν ύποπτο για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ο οποίος κουβαλούσε μπιτόνια με βενζίνη και εύφλεκτα υλικά και πρόλαβε να βάλει φωτιά.

Το μέτωπο, ευτυχώς, δεν πρόλαβε να επεκταθεί, όπως γνωστοποίησε σήμερα (6/8) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον OPEN.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζια, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί», τόνισε ακόμη ο Υπουργός.