Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων εδώ και 14 χρόνια (video)

Image
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τίτλο: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, έχει ξεκινήσει από το πρωί, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν τοποθετηθεί.

Ηδη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει γνωστό ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση αναμένεται να δηλώσουν «παρών». ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Νίκη αναμένεται να καταψηφίσουν.

«Η σημερινή συζήτηση γίνεται μέσα σε πένθος λόγω της απώλειας των δύο πιλότων μας στις πυρκαγιές. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό τους. Εδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές» είπε ξεκινώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε χειροκροτήματα.

«Μας καλούν να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αλλά και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε με ωριμότητα, υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις από όλους, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρείες συνομωσίας και χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα. Το τραγικό γεγονός απέδειξε την άνιση μάχη με τη φύση που βιώνει όλος ο πλανήτης και τελευταία ιδιαίτερα η Μεσόγειος. Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα. Οι άνεμοι θα συνεχιστούν και πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ» πρόσθεσε πριν συνεχίσει για το νομοσχέδιο για το ΥΠΟΙΚ.

Ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε σήμερα φτάνει το 1,1 δισεκ. ετησίως, τα 4,4 στην 4ετια,πλησιάζει το 50% του πλανου μας για τα 9,1 δις. Αυτό κλείνει γυρω από το ποιος έχει κοστολογημένο σχέδιο δράσης.

«Πρέπει να θωρακιστεί το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι πρεσβεύει και πόσο αξιόπιστη είναι κάθε πολιτική δύναμη» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Στις επόμενες εκλογές ελπίζουμε τα κόμματα να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα προγράμματά τους» είπε ακόμη.

«Οι νέες διατάξεις περιέχουν 3 βασικές διατάξεις: Ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας και στήριξη στους ευάλωτους».