Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Βαφειάδης στο Ελλάδα 24 για τα πύρινα μέτωπα: Στο τέλος της ημέρας, ο Δήμος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες (video)

Image
Βαφειάδης - Λάππα
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος της Λίας Λάππα και της εκπομπής «Επικαιρότητα» του Ελλάδα 24 ήταν ο Δήμαρχος Βριλησσίων, ο οποίος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχεία στην πόλη των Βορείων Προαστίων.

Με την Αττική και τη Βοιωτία να αντιμετωπίζουν την πύρινη λαίλαπα και περιουσίες κατοίκων κυρίως σε Σαρωνίδα και Λουτράκι να παραδίδονται στις φλόγες, η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, περιστράφηκε γύρω από τις φωτιές και τις αιτίες που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο φαινόμενο.

Ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης δήλωσε πως οι δήμοι πρέπει να βρίσκουν τρόπο να ανταποκρίνονται, πριν την εκδήλωση του συμβάντος, γιατί μετά αναλαμβάνει η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για τον γενικό συντονισμό των πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βριλησσίων, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, καθώς οι δήμοι καλούνται να καθαρίσουν τις  περιοχές τους, ανάλογα με το μορφολογικό ανάγλυφο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ενώ πριν το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις των επικίνδυνων σημείων.

Ο κ. Βαφειάδης πρόσθεσε ότι σε επιφυλακή είναι οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά του δήμου με τους αρμόδιους υπαλλήλους αλλά και τους εθελοντές της κάθε περιοχής.

Ο δήμος Βριλησσίων έχει επενδύσει στην ανακύκλωση και, σύμφωνα με τον δήμαρχό του, τα αποτελέσματα τον φέρνουν πρώτο στην Αττική στη διακομιδή των σκουπιδιών στην πηγή, ενώ συνεχείς είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία για να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές για ένα περιβάλλον καθαρό και περισσότερο βιώσιμο.

Το όραμα της επόμενης μέρας για τον κ. Βαφειάδη, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Βριλησσίων μετά την παραίτηση Μανιατογιάννη, είναι η αξιοποίηση και η ενοποίηση των ελεύθερων χώρων του δήμου, με σκοπό την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές.