Επίσκεψη Σαρμά στην ΕΡΤ: ''Κρίσιμος ο ρόλος της για τη λειτουργία της Δημοκρατίας''

Image
ΣΑΡΜΑΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκε το Σάββατο ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς που ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Toν υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, στελέχη της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις του ο Σαρμάς, αφού επισήμανε ότι η ΕΡΤ είναι ένας απευθείας εποπτευόμενος φορέας από τον Πρωθυπουργό, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ανάγκη – ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους – για ισορροπία στην ειδησεογραφική κάλυψη.

Επισήμανε ακόμη την υποχρέωση των δημοσιογράφων και συντελεστών να αναλογίζονται την ευθύνη τους όταν εκφωνούν δημόσιο λόγο από ένα δημόσιο μέσο.

Ο κ. Ζούλας ξενάγησε τον κ. Σαρμά στα νέα στούντιο και τις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου, του παρουσίασε τις τεχνολογίες αιχμής και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της δημόσιας επιχείρησης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του ERTnews, της δωρεάν πλατφόρμας περιεχομένου ERTflix αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμό TRITO MΑESTRO, και εξήρε την αξία τους ως δημόσια αγαθά.

Με αφορμή την ΕΡΤ, ο κ. Σαρμάς αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές στο δημόσιο τομέα - τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο σε επίπεδο ανθρώπινου παράγοντα και διάθεσης για δημιουργικότητα - και εξέφρασε την ελπίδα η δημόσια τηλεόραση να αποκτήσει και αγγλόφωνο κανάλι ώστε η φωνή της Ελλάδας να ακούγεται παγκοσμίως, σε μια διεθνή γλώσσα.