Εκλογές: Ποιες έδρες επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί - Κόκκορης, Δρίτσας, Καστανίδης μένουν εκτός Βουλής

Image
ΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Λίγες ώρες έχουν μείνει για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και οι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται πως έχουν αποφασίσει ποιες έδρες θα κρατήσουν, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Με αυτή την απόφαση, εκτός Βουλής για τη ΝΔ από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μένει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Εκλογές: Ποιες έδρες επέλεξαν να κρατήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Την έδρα της Α' Πειραιώς επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απόφαση που αφήνει εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Την ίδια στιγμή, την Α' Θεσσαλονίκης -όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης- διάλεξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά την Α' Θεσσαλονίκης, γεγονός που αφήνει εκτός (της παρούσης Βουλής, η οποία ορκίζεται την Κυριακή και διαλύεται τη Δευτέρα) τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α' Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο κ. Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.