Αιχμηρή απάντηση Σκέρτσου μετά την ομιλία Τσίπρα: ''Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός''

Image
Σκέρτσος
Συντάκτης
Newsroom

 

«Ευτυχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κοιτάει σταθερά, τολμηρά, μπροστά» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή τόνισε πως «''και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός''. Αυτό, ουσιαστικά, μας είπε στην αποψινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια».

«Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε μια ομιλία, όλα όσα έλεγε τέσσερα χρόνια ως αντιπολίτευση και διατυμπάνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν θα σταθούμε στα συνήθη ψέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, ή στις ''μαύρες'' προοπτικές της χώρας αν δεν τον ψηφίσουν. Εξάλλου οι πολίτες του απάντησαν στην κάλπη. Και θα το επαναλάβουν» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προσέθεσε όμως στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια εξαιρετικότητα. Να λεει πως κάνει αυτοκριτική, πως στοχάζεται κι αναστοχάζεται και αμέσως μετά να επαναλαμβάνει μονότονα πως φταίνε όλοι οι άλλοι. Τα κόμματα που δεν συνήργησαν στην απλή αναλογική, οι ''ολιγάρχες'' που ποτέ δεν κατονομάζει, και φυσικά ο ''αλαζονικός ηγεμόνας'' Μητσοτάκης. Και πάνω απ' όλα, ότι φταίνε οι πολίτες. Γιατί έγιναν κατά τον ίδιο πιο συντηρητικοί» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας άφησε αναπάντητα τα πιο κρίσιμα ερωτήματα

«Άφησε όμως αναπάντητα τα πιο κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί δεν στηρίζει εθνικές πολιτικές σαν τη φυλαξη των συνόρων στον Έβρο ή γιατί στηρίζει και υποστηρίζει ακόμη τον τοξικό κ. Πολάκη. Και, πρωτίστως, γιατί δεν εκτέλεσε το ελάχιστο χρέος του στη δημοκρατία, με το να μην συμμετέχει στο μέτωπο για τον αποκλεισμό του κόμματος της εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη» είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Για αυτά και πολλά ακόμη δεν μίλησε ούτε και επέτρεψε στα στελέχη του κόμματός του να μιλήσουν, τα οποία προέτρεψε να υποβάλλουν γραπτώς τις σκέψεις τους. Από τα παραπάνω συνάγουμε, λοιπόν, ότι η περίοδος πραγματικής αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κοιτάει σταθερά, τολμηρά, μπροστά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Άκης Σκέρτσος.