Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ελλάδα 24: Όλη η Ελλάδα είναι αρκετά ΠΑΣΟΚ - Πολύ απογοητευτική η στάση του Ανδρουλάκη (video)

Image
αδωνις
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος της Λίας Λάππα και της εκπομπής Επικαιρότητα του Ελλάδα24, ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτές οι εκλογές είναι γεμάτες διλλήματα αλλά και επικείμενες μετεκλογικές συνεργασίες ενώ τον ρόλο της πολύφερνης νύφης τον κρατάει το τρίτο κόμμα. Στην ερώτησή μας, πόσο ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε ότι όλη η Ελλάδα είναι αρκετά ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος έχει συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ σε δυο κυβερνήσεις (Παπαδήμου- Σαμαρά- Βενιζέλου) και ότι έχει πολλούς φίλους από αυτό το κόμμα ενώ δεν αισθάνεται ότι υπάρχει μέτωπο με το συγκεκριμένο κόμμα. Από την άλλη χαρακτήρισε πολύ απογοητευτική τη στάση του κου Ανδρουλάκη λέγοντας πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ίσως διακατέχεται από κάποιο αντιμητσοτακικό σύνδρομο και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να μην τα τινάξουν όλα στον αέρα και ψηφίσουν Ανδρουλάκη αλλά τους βγει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε  περήφανος για τα ρεκόρ που έχει σημειώσει σε ένα από τα πια σημαντικά Υπουργεία της κυβέρνησης αναφέροντας και την πρωτιά στον δείκτη της καινοτομίας και των start up. Το δύσκολο σε όλη αυτή την προσπάθεια δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης, ήταν η συνεργασία με το Δημόσιο καθώς βρίσκει συνεχώς προβλήματα εκεί που υπάρχουν λύσεις.

Η συζήτηση όπως ήταν αναμενόμενο πήγε και στις επενδύσεις, και ειδικά στον προβληματισμό για το real estate, με τον υπουργό να λέει ότι υπάρχουν παραγωγικές επενδύσεις, αναφέροντας τις εξαγωγές, τα ναυπηγεία, τις start up, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει  σαν τη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με επενδύσεις real estate, οι οποίες έχουν μεγάλες προοπτικές στη χώρα μας. Για τους μη έχοντες ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα γίνουν πολλά περισσότερα προγράμματα για να βοηθηθούν οι πολίτες να αγοράσουν σπίτι ή να ανακαινίσουν τα παλιά που έχουν.

Επίσης σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, το μέλλον βρίσκεται στην αποκέντρωση ενώ το κέντρο των πόλεων σύμφωνα με τα δεδομένα που επικρατούν σε όλο τον κόσμο, καταλαμβάνεται κυρίως από γραφεία και ακριβά διαμερίσματα.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθά τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν σπίτι αλλά και οικογένεια και ευελπιστεί να βοηθήσει το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα όπου σύμφωνα με τον Υπουργό θα πρέπει η επόμενη τετραετία να είναι αφιερωμένη σε αυτό τον σκοπό.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει Ακρίβεια και επεσήμανε ότι έχουν γίνει πάνω από πεντέμισι χιλιάδες έλεγχους με το ποσό των προστίμων να υπερβαίνει τα 12εκ. ευρώ ενώ άφησε αιχμές για τη διακυβέρνηση Σύριζα η οποία δεν είχε βάλει ούτε 1 ευρώ πρόστιμο.

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση που έκανε ο ίδιος στο MEGA για το ότι αν ψήφιζε στις Σέρρες θα ψήφιζε Καραμανλή είπε ότι είναι πολύ βαρύ ένας άνθρωπος να πάρει το φταίξιμο για την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα ενώ έβαλε θετικό πρόσημο στην κυβέρνηση καθώς δεν κρύφτηκε και ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με την τότε κυβέρνηση Σύριζα και το πώς διαχειρίστηκε την άλλη μεγάλη τραγωδία της Ελλάδας, στο Μάτι.

Είναι ο μακροβιότερος Υπουργός Ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για το αν θα ήθελε να αναλάβει, μετά τις εκλογές, σε ενδεχόμενη νίκη, τον Υπουργικό θώκο, μη θέλοντας με δηλώσεις του, να δεσμεύσει τον Πρωθυπουργό.