Ο Πολάκης επανήλθε με φόρα κατά δημοσιογράφων και Υπουργών - Είναι ταυτισμένος με τον Τσίπρα, λέει η ΝΔ

Image
ΕΛΛΑΔΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σφοδρές αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο προκαλεί ο Παύλος Πολάκης, με την επιστροφή του τόσο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις κατηγορίες που αρέσκεται να εξαπολύσει μέσω των social media.

Με την επιστολή μετάνοιας του Παύλου Πολάκη και το ομόφωνο «πράσινο φως» της Πολιτικής Γραμματείας, «κλείδωσε» ότι ο Χανιώτης βουλευτής θα είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από την κυβέρνηση, ενώ και ο ίδιος ο κ. Πολάκης, μετά την πρώτη ήπια ανάρτησή του, πήρε ξανά το «κουμπούρι» του και επιτέθηκε μέσω Twitter στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Πυρά» από Οικονόμου: Ο Πολακισμός βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά το θέμα του Πολάκη, δείχνει ολοφάνερα την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν. Είναι ο δρόμος της ακρότητας και του διχασμού. Είναι η ουσιαστική ρήξη».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «το συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη, είναι η έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία, η οποία αναζητά σεβασμό στη Δημοκρατία, στους θεσμούς. Η χθεσινή επιλογή του κ. Τσίπρα είναι η έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία που επιδιώκει έναν γόνιμο πολιτικό διάλογο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη βρίσκεται το πνεύμα του κ. Τσίπρα» και προσέθεσε:

«Ο Πολακισμός είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κεντρική πολιτική γραμμή. Αν δει κανείς αυτό που αξιοποιήθηκε  από τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιχείρημα για να γίνει ακόμα μία κωλοτούμπα και να δοθεί το συγχωροχάρτι στον κ. Πολάκη. Ο Πολακισμός είναι η αιχμή του δόρατος του Συριζαϊσμού. Η χθεσινή επιλογή επανένταξης του κ. Πολάκη δείχνει την κατεύθυνση και τον δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Ρήξη με την ομαλότητα, την μετριοπάθεια, τη λογική, τον σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και τους θεσμούς».

ΝΔ: Ο Πολάκης το alter ego του κ. Τσίπρα

Για «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ΝΔ, σχολιάζοντας την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παύλο Πολάκη.

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», καταλήγει η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα αποφάσισε να βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης.

ΠΑΣΟΚ: Έληξε άδοξα η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ζήτημα της εκ νέου «επιστράτευσης» του κ. Πολάκη τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών”. Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους ορους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

 

 

dei.gr