Ο Β. Σπανάκης και ο Θ. Ξανθόπουλος στο Ελλάδα 24 διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόταση μομφής (video)

Image
σπανακης ξανθοπουλος
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής "Eπικαιρότητα" με τη Λία Λάππα ήταν ο βουλευτής B3 Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, και ο βουλευτής Δράμας και Tομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση με θέμα τις υποκλοπές ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης που ακολούθησε.

Μονοθεματικά αλλά με σαφήνεια, η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της αναλυτικά, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Σπανάκη να υπερασπίζεται την άποψη ότι εφόσον η κυβέρνηση, από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα, έχει κινηθεί θεσμικά, δεν έχει κάτι να φοβηθεί ή να κρύψει. Επιπλέον, βάσει του ότι η Δικαιοσύνη έχει πάρει τη σκυτάλη, θεωρεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει θέμα στη διάσταση που το βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση μομφής, σύμφωνα με τον κ. Σπανάκη, αποτελεί μια κίνηση εντυπωσιασμού από πλευράς του κ. Τσίπρα και έγινε με σκοπό τη συσπείρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την χαρακτήρισε πρόβα ήττας για τις επερχόμενες εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το θέμα των υποκλοπών, ενώ θέτει τρία θέματα, τα οποία κατά την άποψή του συνηγορούν στην ενοχή του, όπως είναι υπαγωγή της ΕΥΠ στη δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Κοντολέοντα με ειδικό νόμο, ενώ στερείτο τα προσόντα, και η ψήφιση του νόμου, όπου η ΑΔαε δεν επιτρέπεται να ενημερώνει τον πολίτη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, το θέμα της Δδικαιοσύνης είναι βαθιά δημοκρατικό.