Στέφανος Γκίκας και Χάρης Μαμουλάκης στο Ελλάδα 24 για Πρόταση Μομφής, Καλογρίτσα, «Μ. Σαράφη» και εξοπλιστικά (video)

Image
mamoulakis gkikas
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής «Επικαιρότητα» με τη Λία Λάππα ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της διαρκούς επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας, κ. Στέφανος Γκίκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Ηρακλείου και αναπλ. τομεάρχης Ανάπτυξης  και Επενδύσεων.

Η πρόταση δυσπιστίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές όπως ήταν αναμενόμενο άνοιξε την βεντάλια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα αλλά με πολιτικό πολιτισμό διεξήχθη και η συζήτηση με τους δυο βουλευτές να εκφράζουν τις θέσεις τους για τις υποκλοπές, τον ρόλο του κ. Ράμμου,  την υπόθεση του Καλογρίτσα, τον προστατευόμενο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη αλλά και το θέμα του Έβρου με την «μικρή Μαρία»
 

Για τις υποκλοπές

Ο κ. Στέφανος Γκίκας ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι όλες παράνομες παρακολουθήσεις καθώς υπάρχουν επισυνδέσεις ανθρώπων γιατί παρακολουθούνται άλλα άτομα μέσω εκείνων ενώ με τον πλέον θεσμικό τρόπο, η κυβέρνηση, έχει θωρακίσει το θέμα των υποκλοπών με τον νόμο που ψήφισε.

Από την άλλη πλευρά ο αναπλ. Τομεάρχης κος Χ. Μαμουλάκης θεωρεί ότι η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία και δεν θα είχαμε πρόταση μομφής αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούσε ότι είναι μείζον θέμα που αφορά τους θεσμούς και τη δημοκρατία και συνέχισε λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα παράδοξο στον ελληνικό πολιτικό βίο  να έχουμε παραίτηση του αρχηγού της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα της κυβερνήσεως, την ίδια μέρα με διαφορά 20 λεπτών και αυτό είναι ενδείξεις ενοχής για αυτό  και κατατέθηκε η πρόταση μομφής.
 

Για τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κο Ράμμο

Ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι ήταν σκηνοθετημένη η κατάσταση και ότι ο κ. Ράμμος ως πρόεδρος ΑΑΔΕ δεν λειτούργησε θεσμικά ενημερώνοντας και τον πρωθυπουργό. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε υπήρξε υπόγεια συνεργασία με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση, μάλιστα συνέχισε  λέγοντας ότι είδαμε τα ονόματα που έδωσε στον κ. Τσίπρα, στην εφημερίδα Ντοκουμέντο.

Ο κος Ράμμος για τον κ. Μαμουλάκη είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο το οποίο κινήθηκε απόλυτα θεσμικά σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, με το που ήρθε το πόρισμα στα χέρια του ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τον υπουργό δικαιοσύνης και τον πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων ενώ δεν εκλήθη ποτέ από το κυβερνών κόμμα ενώ αντίθετα έπραξε η αντιπολίτευση.
 

Για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις καταγγελίες της γραμματέως του

Ο  αναπλ. Τομεάρχης ανάπτυξης είπε ότι η υπόθεση Καλογρίτσα αναδύεται όποτε υπάρχει μια δυσχερή κατάσταση για την κυβέρνηση. ο κ. Μαμουλάκης θεωρεί ότι ο κος Καλογρίτσας είναι κατηγορούμενος και μειούμενης αξιοπιστίας ενώ η κυβέρνηση, τη μια τον θεωρεί απένταρο και χωρίς επάρκεια και την άλλη για εκείνη είναι αυτός που μοιράζει εκατομμύρια δεξιά και αριστερά.
 

Για τον προστατευόμενο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη της υπόθεσης Νοβάρτις

Για τον προστατευόμενο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη της υπόθεσης Νοβάρτις κατά κόσμο,  Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, ο κ. Μαμουλάκης δήλωσε σκωπτικά ότι δεν είναι τυχαία η στιγμή που συνελήφθη καθώς έγινε ο Αλέξης Τσίπρας  πήγε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 

Για το θέμα του Έβρου με τη «μικρή Μαρία»

Ο αναπλ. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως το θέμα με τη μικρή Μαρία ήταν μια ανυπόστατη ιστορία από το Spiegel ενώ εκείνος ποτέ δεν το ενστερνίστηκε.
 

Για την ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Ο γραμματέας της διαρκούς επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας χρησιμοποίησε αιχμηρό λόγο αναφερόμενος στην περίοδο 2015-2019 καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μια περίοδος που θα θυμούνται με μελανά χρώματα οι ένοπλες δυνάμεις. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε όλες τις συμφωνίες που είχε κάνει η κυβέρνηση του Σύριζα ενώ για τα νέα αποκτήματα τύπου f-16 viper εκφράστηκε πολύ θετικά.
 

Για τη χρονική στιγμή της πρότασης Μομφής

στην ερώτησή για το αν για τον κ. Τσίπρα αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία η απουσία του κ. Ανδρουλάκη για περισσότερη συσπείρωση της κεντροαριστεράς αλλά και την πρόθεσή του να φανεί ο φυσικός ηγέτης της απάντησε ο κ. Μαμουλάκης λέγοντας ότι ο μόνος σκοπός της δυσπιστίας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να περάσει το μήνυμα της δικαιοσύνης και στον κόσμο.