Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Αλβανίας και Ιταλίας θα έχει σήμερα ο Ν. Δένδιας

Image
dendias
Συντάκτης
Newsroom

 

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka) αλλά και τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani) θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Οι διευρυμένες συνομιλίες με την κα Χάκα θα λάβουν χώρα περίπου στις 08:00, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο Υπουργών. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.
Στις 16.45, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Δένδια-Ταγιάκι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως  τη διμερή συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, την ενεργειακή ασφάλεια και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και της κατάστασης σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

dei.gr