Κ. Καραγκούνης και Θ. Ξανθόπουλος στο Ελλάδα 24 για Κιβωτό του Κόσμου, πλειστηριασμούς και δημοσκόπηση ALCO (video)

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Κώστας Καραγκούνης και ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Image
thumbnail 2
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το πρώτο θέμα που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης, ήταν η έρευνα που έχει ξεκινήσει εξαιτίας των καταγγελιών για τα κακώς κείμενα στην Μ. Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου».

Στην ερώτηση γιατί δεν ακούσαμε κάτι επί ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Δικαιοσύνης απάντησε πως μετά το me too διαμορφώθηκε μια κοινωνική δυναμική που απελευθέρωνε συνειδήσεις και άνοιγε στόματα στηλιτεύοντας εγκληματικές συμπεριφορές. Επίσης ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε ότι η κρίση που περνάμε, η οποία δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες μπορεί να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά τα παιδιά.

Ο πρώην υπουργός από την άλλη πλευρά, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το πλαίσιο πριν την πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας ήταν ελλιπές και ο έλεγχος έπασχε.  Ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε πως με την πρωτοβουλία της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, ήρθε ο νόμος που βάζει τάξη στις δομές ενώ ενισχύεται  μέσω παροχών η προοπτική της αναδοχής των παιδιών.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα με την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να την βγάλουν έξω από το σπίτι της, για χρέη σε πιστωτική κάρτα 15.000 ευρώ. Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε χαρακτηριστικά : «ήταν ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός και δεν θα έπρεπε να είχε γίνει γιατί είχαμε καλέσει όλους τους διαχειριστές των funds στη βουλή και συζητήσαμε  την πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού  και το συμπέρασμα ήταν, ότι η πλειονότητα τους δεν πλειστηριάζουν σπίτια πρώτης κατοικίας σε   ευάλωτα νοικοκυριά  και πολύ κακώς έγινε ό,τι έγινε με την συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι υπο διερεύνηση για να δούμε τι έχει συμβεί».

Ο τομεάρχης δικαιοσύνης  κ. Ξανθόπουλος παίρνοντας το λόγο, ανέφερε τα εξής: « με τον Νόμο Κατσέλη υπήρξε μια απόλυτη προστασία του δανειολήπτη και συνεπώς της πρώτης κατοικίας,  ακολούθησε ο  νόμος  Σταθάκη- Κατσέλη όπου υπήρξε προστασία υπό προϋποθέσεις εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων  και όταν ήρθε η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο  και κατήργησε κάθε προστασία ενώ εκκρεμούν άλλες 44.000 πλειστηριασμοί πολλοί από τους οποίους είναι άδικοι».

Για την τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία ΑlCO για λογαριασμό του Alpha , ο κ. Ξανθόπουλος δηλώνει ότι είναι ανησυχητικό το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη  και όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για το κόμμα του, επισημαίνει ότι  σημασία έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  τα οποία  θα γίνουν οι οδοδείκτης για τις εκλογές.

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα τεθούν τα  πραγματικά διλήμματα και θα υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση ενώ το ποσοστό που ήδη έχει η Νέα Δημοκρατία  δηλώνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό.