Στο Ηράκλειο ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη mega επένδυση τεχνολογίας "Heraklion 1"

Image
Γεωργιάδης
Συντάκτης
Newsroom

 

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση παρουσίασης της επένδυσης κατασκευής Data Center της εταιρίας Lamda Hellix, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Πρόκειται για εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία και αυτό είναι το πρώτο data center που δημιουργεί στην Κρήτη.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, η Κρήτη ενισχύει το ρόλο της ως κόμβος συνδεσιμότητας στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων τα Χανιά, το Τυμπάκι και η Σητεία.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης "Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι μοναδικό" σημειώνοντας τη σημασία της μεγάλης αυτής της επένδυσης για το νησί, που το χαρακτήρισε μάλιστα "μάλλον το ομορφότερο μέρος στον πλανήτη"!

"Αλλάζει τελείως τη θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη και είμαι σίγουρος ότι θα προσελκύσει κι άλλες τέτοιου είδους επενδύσεις", πρόσθεσε.

"Επικροτώ ότι φτιάχνεται μέσα στη ΒΙ.ΠΕ" είπε και προανήγγειλε κονδύλια ύψους 5 εκ. Ευρώ για παρεμβάσεις στη ΒΙ.ΠΕ, αναγνωρίζοντας τον κορεσμό και τα προβλήματα.

"Είμαστε μια κυβέρνηση που είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη", σημείωσε και έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Κρήτη.

"Θα θυμόμαστε στο μέλλον ότι ήμασταν παρόντες τη μέρα που ξεκίνησε αυτή η μεγάλη επανάσταση από την Κρήτη. Και στην τεχνολογία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Κρήτη", κατέληξε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix κ. Απόστολος Κάκκος σε ομιλία του αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα επένδυση στην Κρήτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαχαρίας Δοκξαστάκης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, δήλωσε:

"Εταιρείες όπως η Lamda Hellix ανοίγουν το δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ανοίγοντας το σύστημα καινοτομίας στο νησί μας. Η Κρήτη καθιερώνεται σε κόμβο σύγχρονου ψηφιακού κόσμου".

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε πως το Ηράκλειο έχει επιλέξει ως βασική αναπτυξιακό άξονα, το μετασχηματισμό σε "έξυπνη πόλη".

"Επιθυμούμε να πραγματοποιούνται επενδύσεις στην πόλη. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό", είπε και κάλεσε όλους τους εμπλεκομενους φορεις να συμπραξουν για να γινει το Ηρακλειο πολυ έξυπνη και ανθεκτική.

Ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι υπάρχουν ανταγωνιστικές τιμές, διαπίστωσε νωρίτερα ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο SM "Χαλκιαδάκης ΜΑΧ" στην Αλικαρνασσό.

"Η Κρήτη αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον τώρα, στο "Καλάθι του νοικοκυριού", δήλωσε ο Υπουργός συνομιλώντας με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη των SM κ. Μηνά Χαλκιαδάκη και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο των SM «Χαλκιαδάκης» κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμο Σενετάκη.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στο εργοστάσιο της εταιρείας "Πλαστικά Κρήτης" στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας κκ Λεμπιδάκη ενώ  δίνει το παρών" στα εγκαίνια του Data Center της εταιρίας Lamda Hellix, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Ακολούθως θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του ΣΥΝ.ΚΑ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.