Oι Α. Συρίγος και Κ. Ζαχαριάδης στο Ελλάδα 24: - «Mας ρωτούσαν οι αστυνομικοί τι προθέσεις έχουν αυτοί που έμπαιναν με ρόπαλα στο Πανεπιστήμιο...» - «Όπου υπάρχει απόστημα πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία» (video)

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο υφυπουργός Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος και ο τομεάρχης εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.
Image
lia
Συντάκτης
Newsroom

 

Δυο θέματα κυριάρχησαν στη συζήτηση με πρώτο αυτό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πράγα, και την ενδεχόμενη συνάντηση του, με τον τούρκο πρόεδρο.

Ο υπουργός κ. Συρίγος τόνισε μεταξύ άλλων τις αντιφάσεις στη ρητορική του κ. Πούτιν σε διεθνές επίπεδο και όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα. Η Τουρκία αναπτύσσει μια καινούργια στρατηγική, αυτής της γαλάζιας πατρίδας οπότε δεν περιμένουμε κάτι καινούργιο ή κάποια αλλαγή.

Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν ενωτικός στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι ο κ. Ερντογάν  πρέπει να ξέρει ότι απέναντί του, έχει όλο το πολιτικό σύστημα ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται στους όρους της καλής γειτονίας η ρητορική που έχει υιοθετήσει όλον αυτόν τον καιρό.

Η σκληρή μαφία που διέμενε στην Πολυτεχνειούπολη και η αστυνομία ήταν το έτερο θέμα το οποίο άναψε τη συζήτηση και οι δυο πολιτικοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Ο καθηγητής και νυν υφυπουργός παιδείας κ. Συρίγος μιλώντας για την κατάσταση που επικρατούσε στα πανεπιστήμια πριν τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό περιστατικό από την πανεπιστημιακή του πορεία όπου κάποιοι είχαν εισβάλλει με ρόπαλα μέσα στο πανεπιστήμιο που δίδασκε και εκείνος έπαιρνε την αστυνομία για να παρέμβει χωρίς ωστόσο να μπορούν οι αστυνομικοί να εισέλθουν στο χώρο του πανεπιστημίου.

Από την άλλη ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι όπου υπήρχε και υπάρχει απόστημα και έγκλημα η αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει ενώ πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση εφαρμόζοντας πολιτικές που αντιστοιχούν σε παρελθόντα έτη