Τ. Γαϊτάνης - Θ. Θεοχαρόπουλος στο Ελλάδα 24: -΄΄Ο Α. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους και αντέγραψε το «Τσοβόλα δώστα όλα»΄΄ - ΄΄Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και οι μικρομεσαίοι είδαν τον εαυτό τους΄΄ (video)

Καλεσμένοι του Ελλάδα 24 και της εκπομπής επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Image
γαιτανησ
Συντάκτης
Newsroom

 

Οι εξαγγελίες του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με αιχμή του δόρατος την ενεργειακή κρίση, τη ΔΕΗ, τη μικρομεσαία τάξη, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους,  τη μείωση των έμμεσων φόρων αλλά και το περιστατικό στον Έβρο με τις εξαγγελίες για το δημογραφικό και τους μετανάστες να ολοκληρώνουν τη συζήτησή μας.

Ο κ. Γαϊτάνης θεωρεί ότι το βήμα στη ΔΕΘ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βήμα ψεύδους και λαϊκισμού καθώς οι υποσχέσεις που δίνονται δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ότι υποσχέθηκε το πραγματοποίησε. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ  συνέχισε λέγοντας ότι, ο κ. Τσίπρας μιλάει για ακρίβεια Μητσοτάκη όταν υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα ενεργειακής κρίσης για το οποίο ταλανίζονται όλες οι χώρες για  το οποίο διεθνή ινστιτούτα λένε ότι η Ελλάδα ως μέγεθος οικονομίας έχει δώσει τη μεγαλύτερη βοήθεια στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους αντιγράφοντας το παλιό ρητό «Τσοβόλα δώστα όλα»

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματός του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο κοστίζει 5,6 δις, με επανακρατικοποίηση της  ΔΕΗ, με κόστος 340 εκ ευρώ, με  ταυτόχρονη αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το αέριο και το πλαφόν στην πηγή. Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι  όλα αυτά είναι εφικτά καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε τέτοιες πολιτικές. Στη συνέχεια ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρθηκε και στα επιμέρους θέματα των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και διύλισης πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα απολύτως ρεαλιστικό πρόγραμμα με τον μισθό να φτάνει στα 800 ευρώ με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις  να επανέρχονται και τους  μικρομεσαίους να μη μένουν απ’ έξω.

Το θέμα του ‘Έβρου, ο ΣΥΡΙΖΑ το κρατά ψηλά και περιμένει απάντηση στην επερώτηση των 46 βουλευτών προς την κυβέρνηση ρωτώντας τι ακριβώς έγινε, από την άλλη πλευρά μέσω του κ. Γαϊτάνη, το κυβερνόν κόμμα πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό με το να  αμφισβητεί επίσημα χαρτιά της αστυνομίας, του στρατού και του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

dei.gr

 

honeybeeproductions.gr