Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Ελλάδα 24: Ο Τσίπρας με είχε καλέσει στο Μαξίμου για να μου δείξει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κρατουμένου (video)

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εκπομπή Επικαιρότητα του Ελλάδα24 και της Λία Λάππα
Image
kvnstantopoyloy
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένη της εκπομπής Επικαιρότητα στο Ελλάδα 24 και τη Λία Λάππα ήταν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το κόμμα της παλεύει για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και αυτό που προτείνει είναι να προκηρυχτεί δημοψήφισμα για την εν λόγω συμφωνία για να εκφραστεί γνήσια η βούληση του ελληνικού λαού και παράλληλα να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική επιτροπή με επιστήμονες και ειδικούς για να γίνουν τα κατάλληλα βήματα προς την ακύρωσή της.

Η διαγραφή του πανδημικού χρέους είναι ένας από τους τρεις ουσιαστικά πυλώνες της εκστρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς τα χρέη που δημιουργήθηκαν δεν πρέπει να αποπληρωθούν από τους ίδιους πολίτες

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε και για τις Γερμανικές αποζημιώσεις  καθώς υπάρχει Πόρισμα του γενικού λογιστηρίου του κράτους 400 δισεκατομμυρίων με μυνήσεις στον κ. Τσίπρα, στον κ. Βούτση και στον κ. Παυλόπουλο που δίνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν μονομερώς.

Δεν είναι λάτρης κανενός νομίσματος, το νόμισμα πρέπει να είναι εργαλείο ενώ με το παράδειγμα του Ισημερινού έθεσε στο τραπέζι και την εκδοχή των ψηφιακών νομισμάτων έχοντας και την εμπειρία της υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ.

Για τις επισυνδέσεις: σύμφωνα με την κ. Ζωή  Κωνσταντοπούλου, οι λόγοι παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ήταν ταπεινοί για να διοχετευθούν οι πληροφορίες σε κάποιον ανθυποψήφιό του και είχαν να κάνουν με επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος του ΠΑΣΟΚ.

Ύποπτο θεωρεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάει να ενημερωθεί και μετά να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τον λόγο της παρακολούθησής του, ενώ θεωρεί ότι τζογάρει πολιτικά κρατώντας το θέμα ψηλά στην ατζέντα.

Για την νέα υπόθεση Ρουμπάτη Σαγιά Πιστιόρλα.

Προσωπικά, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν θα έπρεπε ο  κος Σαγιάς και ο κος Πιτσιόρλας να βρίσκονται στη κυβέρνηση του Σύριζα και συνέχισε λέγοντας: Ο κ. Σαγιάς είχε συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά ήταν ο δικηγόρος του αγοραστή και ο κύριος Πιτσιορλας είχε συγκεκριμένη διαδρομή δεν ήταν πρόσωπο που εκτιμούσα για αυτό και όταν τον πρότεινε η κ. Βαλαβάνη ως πρόεδρο του Ταιπεδ, της είπα  επισήμως ότι θα λάβω υπόψη μόνο την δική της δεύσμευση για τον διορισμό του. Ο κ. Πιτσιόρλας είχε έρθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχεδόν έτοιμος να πει τι θα πουλήσει και τι δεν θα πουλήσει και αναγκάστηκα να του πω ότι αυτά όλα δεν πωλούνται. Επί δικής μου θητείας στην προεδρία της Βουλής δεν υπήρχε καμία υπηρεσία της ΕΥΠ γιατί εγώ είχα απαγορεύσει την είσοδο σε άλλες υπηρεσιών μέσα και έξω από τη Βουλή.

Η πολιτική αρχηγός συνέχισε σε αποκαλύψεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τον Μάρτιο του ‘15ο Τσίπρας με είχε καλέσει στο Μαξίμου και προσπάθησε να με επηρεάσει λέγοντάς μου ότι έχουμε πρόβλημα διότι ο τάδε κρατούμενος θέλει να φάει έναν Συριζαίο και μου είπε έλα να σου δείξω και του είπα, δεν δέχομαι τέτοιου είδους συνομιλίες και απομαγνητοφωνήσεις να προσέχεις ποιοι σου δίνουν τι σου δίνουν και για ποιο λόγο ένας πρωθυπουργός της χώρας διαβάζει και ασχολείται με απομαγνητοφώνηση συνομιλιών,  είσαι σε πολύ κακό δρόμο.»

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασε ερωτήματα για τη συνθήκη:

« Γιατί πράγματι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν περιμένει κανένας αυτό το πράγμα από έναν Πρωθυπουργό να ασχολείται με ανάγνωση συνομιλιών οποιουδήποτε και η έννοια αυτού που του είπα έχει να κάνει με τη χειραγώγηση που επιτυγχάνεται όταν καταφέρνει κάποιος να απασχολεί, ο Ρουμπάτης εν προκειμένω, να κρατά το ενδιαφέρον ενός Πρωθυπουργού με συνομιλίες που του  τροφοδοτεί. Ποτέ δεν ξέρεις τελικά αν είναι γνήσιο αυτό που σου δίνουν, προς τα πού θέλουν να σε κατευθύνουν και τι αποφάσεις να επηρεάσουν.»

Για το αν η ίδια είχε πέσει θύμα παρακολούθησης η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεχόταν μηνύματα που της έδειχναν ότι όχι απλώς είναι υπό στενή επιτήρηση αλλά ότι καραδοκούν και τα μηνύματα αυτά δεν τα δεχόταν από πράκτορες της ΕΥΠ αλλά από βουλευτές, δημοσιογράφους, η παρακολούθηση της αποτελεί σύμφωνα με την ίδια  μια ισχυρότατη πιθανότητα  ενώ πιστεύει ότι γίνεται και σήμερα.

Για την είδηση από το State Department,  ότι η Ρωσία ξόδεψε 300 εκ δολλάρια για να επηρεάσει παγκοσμίως την πολιτική σκηνή η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι πάνω από όλα πατριώτες και να μην υποκύπτουν από κανένα pay roll.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αυτήν την εποχή κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός της.